avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Sunt curier Glovo pe bicicleta si am PFA.
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Sunt curier Glovo pe bicicleta si am PFA.

Buna ziua! Sunt curier Glovo pe bicicleta si am PFA. Intrebarea mea este ce cheltuieli pot sa adaug pe PFA ca fiind deductibile (pentru a scadea taxele finale) si cum pot face mai exact asta. Mai precis, trebuie sa specific ca un produs pe care il cumpar este pe firma? Si sa aibe CUI-ul PFA-ul pe bonul fiscal?
Ultima modificare: Duminică, 17 Septembrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:58, 18 Septembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
CUI pe bon da, deduceti tot ce intra in sfera de activitate ( de ex intretinerea bicicletei).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt deductibile fiscal toate cheltuielile facute de dvs. pentru a va putea desfasura activitate. Pentru tot ceea ce cumparati sa aveti factura, chitanta, bon fiscal, etc.
Daca va cumparati echipament de protectie, geanta de voiaj, telefon si abonament, etc. sunt deductibile fiscal.
Ca PFA, nu uitati sa operati in registrul de incasari si plati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt pfa, ce cheltuieli îmi pot deduce pentru cod caen 7420? Mara8912 Mara8912 Este nevoie sa fac doar un contract de comodat între mine si PFA? si presupun combustibilul trebuie emis pe CUI-ul PFA-lui. Ce alte Chieltuieli mai pot ... (vezi toată discuția)
Cum pot trece in contabilitatea unui cabinet de avocatura achizitia unui calculator bogdan_Asdasd bogdan_Asdasd Am cumparat calculatorul pe data de 30.12.2009 prin curierat cu factura, bonul fiscal a fost emis pe data de 8.01.2010, la data receptionarii platii de catre ... (vezi toată discuția)
Deduceri cheltuieli i.i. MakaveliTD MakaveliTD Buna ziua, am infiintat de curand o Inteprindere Individuala cu domeniul de activitate principal comert si doresc sa stiu cum sau ce pasi trebuie sa parcurg ca ... (vezi toată discuția)