avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... In cazul in care traiesc cu partenera mea (concubinaj) ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

In cazul in care traiesc cu partenera mea (concubinaj) in casa ...

In cazul in care traiesc cu partenera mea (concubinaj) in casa parintiilor mei si avem un copil , si dorim sa ne despartim, care sunt demersurile legale care trebuie luate pentru ca sa nu se ajunga pe parcurs la interdictii legate de custodia copilului din partea unuia dintre parteneri? Ar trebui sa merg la notar sa legalizez un acord intre noi, sau?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 08:27, 20 Septembrie 2023
Cand va fi cazul veti merge la instanta ca aceasta sa hotărască felul in care veti exercita autoritatea parinteasca, unde va locui copilul, cine va plati pensie si cat, programul de relatii personale...
Notarul nu are competenta sa incheie un acord parental decat cu ocazia desfacerii casatoriei, ceea ce niu e cazul la dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concubinaj și venirea unui copil Maria1996888 Maria1996888 Bună ziua! Trăiesc cu partenerul meu în concubinaj, nu avem de gând să ne căsătorim. Așteptăm și un copilaș. Este o persoană care se enervează ... (vezi toată discuția)
Obtinerea custodiei totale a copilului Izabela22 Izabela22 Buna ziua! As dori sa stiu care sunt conditiile care trebuiesc indeplinite pentru obtinerea custodiei avand in vedere urmatoarele;in urma unei relatii de ... (vezi toată discuția)
Referitor la divort prin acord cu minori coldmountain coldmountain Ma intereseaza sa stiu daca cei doi soti se pun de acord cu toate detaliile si depun de comun acord cererea de divort in instanta, se mai solicita vreun acord ... (vezi toată discuția)