avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! De curand am semnat o promisiune de V- C ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! De curand am semnat o promisiune de V- C pentru un ...

Buna ziua! De curand am semnat o promisiune de V- C pentru un apartament si dezvoltatorul ma, obliga sa semnez un contract de management.. Ma poate obliga sa semnez acel contrwct impreuna cu contractul de V-C?
Cel mai recent răspuns: Ana Seinea , Avocat 16:12, 18 Septembrie 2023
Buna ziua! Proprietarii apartamentelor dintr-un condominiu constituie asociatia de proprietari care va avea scopul de a administra/exploata/intretine/repara etc proprietatea comuna.
In acest sens, conform Legii nr. 196/2018 privind asociatiile de proprietari, asociatia astfel constituita va incheia un contract de administrate cu un administrator, persoana fizica sau juridica in vederea prestarii unor activitati si indeplinirii unor obiective stabilite de asociatia de proprietari. Acest contract de administrare se incheie in forma scrisa si este cu titlu oneros.

Activitatile de reparatii/intretinere/plati facturi ref. parti comune trebuie efectuate si pana la constituirea asociatiei de proprietari astfel ca dezvolatorii imobiliari incredinteaza administrarea imobilului unui manager. De cele mai multe ori acest manager este un afiliat al dezvoltatorului, iar contractele nu sunt negociabile. Puteti insa incerca sa ii propuneti dezvoltatorului ajustarea anumitor clauze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond de rulment si reparatii Nitimi Nitimi Este legal in conditiile unui condomniu nou construit si in care dezvoltatorul asigura pe o perioada mentenanta sa ? (vezi toată discuția)
Plata partilor comune petre_marian petre_marian Buna ziua .M-am mutat recent intr-un complex rezidential .blocul are doua scari pentru care sa constituit asociatia de proprietari iar un alt bloc este in ... (vezi toată discuția)
Adunare generala de alegre a presedintelui asociatiei de proprietari. Tudoral89 Tudoral89 Burna ziua. Locuiesc intr-un bloc nou construit care contine in cartea funciara atat boxe cat si apartamente. Dezvoltatorul a obligat toti cumparatorii de ... (vezi toată discuția)