Pentru contractul de mandat comercial se plateste asigurare medicala?
Care este baza legala?
Va multumesc pentru ajutor si va doresc o zi excelenta si un sfarsit de saptamana minunat!
Asa cum v-am spus,se incadreaza la activitati independente.
Codul fiscal defineste veniturile din salarii si pe cele asimilate salariilor.Nu exista nicio legatura intre acestea si veniturile urmare a contractului de mandat.
Conform Legii 95/2006 art.257,persoanele obligate la plata contributiei sunt cele care realizeaza:
a) venituri din salarii
b)venituri impozabile realizate de persoane care desfasoara activitati independente care se supun impozitului pe venit
2^1 In cazul persoanelor care realizeaza in acelasi timp venituri prevazute la alin.(2) lit.a) -e) contributia se calculeaza asupra tuturor acestor venituri.
Asta inseamna ca si veniturile obtinute din activitati independente(b) intra in sfera acestei obligativitati.
Activitatea independenta este orice activitate desfasurata de o persoana fizica,alta decat activitatea dependenta(adica o relatie de angajare).
Conform codului fiscal art.46
Veniturile din activitati independente cuprind veniturile comerciale,veniturile din profesii libere si veniturile din dreptul de proprietate intelectuala ....
Este dreptul dumneavoastra de a crede sau nu anumite informatii.Am vrut doar sa va ajut dar preferati sa intelegeti lucrurile altfel.
Dupa cum observati,am corectat si poate acum ne punem de acord(art.46).
Din cauza oboselii am tastat gresit.
Aceasta este parerea mea in legatura cu aspectele care va intereseaza,poate veti primi raspunsuri mai competente.
Toate cele bune.
Buna dimineata! M-am uitat si in HG. 44/2004 si intra la activitati independente. Va multumesc pentru ajutor. Daca nu insistati dumneavoastra cu activitatile independente...eu mergeam pe cele asimilate salariilor, dar cu unele semne de intrebare. Deci mergeam intr-o directie gresita. Multumesc mult.
Va doresc o zi minunata!