avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, Ionuț este numele meu și am o întrebare. ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, Ionuț este numele meu și am o întrebare. In luna ...

Buna ziuai, Ionuț este numele meu și am o întrebare. In luna martie am fost prin de aparatul radar cu o viteza de peste 50 km/h Fata de viteza legală și astfel am rămas fără permis timp de 90 de zile. Am așteptat nu am dat examenul . In luna august am călcat iar pe bec mi a suspendat permisul fara amenda doar cu avertisment. S-a mai adaugat încă 30 de zile la pedeapsa pentru ca mi-a foat suspendat dreptul de a conduce de 2 ori in decursul a 6 luni ( mi a venit foaie acasă )
Pe foaie scrie că trebuie/ nu trebuie să merg la rutieră pentru verificare
De unde sa știu eu
Nu a încercuit nimic dacă trebuie sau nu trebuie sa merg ..
A mai pățit cineva așa recent ?
Mulțumesc frumos
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 12:59, 19 Septembrie 2023
Articolul 106^1
(1) Titularul unui permis de conducere eliberat de către o autoritate română sau străină susține, în mod obligatoriu, până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie stabilită prin procesul-verbal de constatare a contravenției, un test de verificare a cunoașterii regulilor de circulație, atunci când suspendarea a fost aplicată pentru:
a) conducerea sub influența băuturilor alcoolice;
b) nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depășirea sau trecerea la culoarea roșie a semaforului ori circulația pe sens opus, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale.
[ link extern ]
Deci nu trebuie sa mergeti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă sunt plecat în străinătate și nu pot preda permisul ... ionica.taslovan17@gmail.com ionica.taslovan17@gmail.com Dacă sunt plecat în străinătate și nu pot preda permisul de conducere, în urma unei hotărâri judecătorești definitive, pe ce perioadă mi se v-a ... (vezi toată discuția)
Permisul suspendat 60 zile Ioanaclara Ioanaclara Am fost implicată intr-un accident ușor doar cu avarii ale mașinii pt neacordare de prioritate.am fost la poliție am dat declarație mi sa suspendat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! pe data de 25.07.2020 mi s-a suspendat permisul de ... mari18ro mari18ro Buna ziua! Pe data de 25.07.2020 mi s-a suspendat permisul de conducere pe o perioada de 30 zile,pe data de 24.08.2020 l-am recuperat. Astăzi 11.10.2020 mi ... (vezi toată discuția)