avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Refuz a duce copilul la scoala in conditii improprii
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Refuz a duce copilul la scoala in conditii improprii

Buna ziua,

Copilul meu impreuna cu clasa lor au fost mutati intr-o sala de biblioteca la scoala unde stau foarte ingramaditi(culoarele intre banci au maxim 30 de cm) iar copii care stau la geam sau fereastra nu au acces la culoar deloc, trecand prin spatele colegului, unde in unele locuri sunt si 20 cm incluzand scaunul colegului, Asta deoarece a mutat o grupa de gradinita cu program prelungit in structura scolii(cu toate ca sunt structuri detinute de scoala care pot prelua aceasta grupa).

Decizia directorului scolii incalca mai multe prevederi din Ordinul nr. 1456/2020 pentru aprobarea Normelor de igienă din unităţile pentru ocrotirea, educarea, instruirea, odihna şi recreerea copiilor şi tinerilor dar si din Normativ din 2022 privind proiectarea, realizarea şi exploatarea construcţiilor pentru şcoli şi licee - Indicativ NP 010-2022 cum ar fi:
- cubajul de aer per persoana este de 1.3 m3 in loc de 5-8 m3 cum prevede normele de igiena dar si altele
- este imposibil de respectat normele de siguranta de la articolul 4.2.4.2 din NP 010-2022 punand in pericol vietile copiilor in caz de urgenta.

Daca refuz sa imi duc copilul la scoala(sa il pun in pericol) din motivele de mai sus pana se rezolva situatia, as putea fi fortat, sau amendat/pedepsit?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 20:59, 20 Septembrie 2023
Puteti sesiza Inspectoratul scolar judetean si DJSP, in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
Poate fi vorba de o solutie provizorie, pe o perioada limitata de timp.
Daca nu duceti copilul la scoala, acesta va avea de suferit, va ramane in urma colegilor cu cunostintele predate.
Nu este o solutie provizorie. S-a discutat cu conducerea scolii, care nu doreste remedierea situatii decat prin metode care aduc alte incalcari ale normelor mai sus mentionate, pe langa faptul ca directoarea cere ca parintii sa faca cerere pentru incalcarea acestor prevederi, ca sa aiba pe cine da vina.

A fost sesizat ISU, DSP, ISJ, pe langa conducerea scolii. Cu timp de raspuns 30 zile(in care copii se sufoca in clasa, stand cu geamurile si usile deschise la sala - ganditiva 20 de copii intr-o sala 5mx4m), si cu aceeasi lipsa de interes ca la oricare institutie a statului. Nimeni nu respecta legea, si o mana spala pe alta.

Avand in vedere calitatea invatamantului primar de extrem de proasta calitate, si avand in vedere ca copilul se pregateste cu mine acasa, si este mult peste nivelul clasei, nu imi fac griji pentru educatia copilului meu. Mai degraba la scoala are mai mult de pierdut, fiind expusa comportamentului inadecvat al acestor profesori invatatori care ii fac pe copii "grasi", "idioti", etc. Din pacate invatamantul de acasa nu este legal in Romania, altfel l-as prefera, decat sa permit astfel de bataie de joc.

Intrebarea ramane: exista vre-o modalitate legala prin care imi pot tine copilul acasa pana se rezolva situatia clasei, fara repercusiuni asupra mea sau a copilului meu din partea statului?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Septembrie 2023
mihai lupu, utilizator
Învățământul de acasă începe și la noi să aibă mulți adepți din motivele menționate de dumneavoastră și multe altele în plus.
Nu vă amendează nimeni pentru că nu interesează pe nimeni.
Și persoane publice(un actor și o artistă) au făcut la fel și nu au avut probleme nici ei nici copiii lor.
Vă incurajez să faceți la fel pentru că de viitorul copiilor dumneavoastră aveți grijă dumneavoastră nu statul.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Septembrie 2023
mitabiciclista, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala impotriva conducerii scolii mihai lupu mihai lupu Buna ziua, Copilul meu impreuna cu clasa lor au fost mutati intr-o sala de biblioteca la scoala unde stau foarte ingramaditi(culoarele intre banci au maxim ... (vezi toată discuția)
Conditii de munca Radamante Radamante 1. Norma juridica precizeaza ca la locul de munca \"se va asigura un cubaj de aer de 5-8 m3 pentru o persoană\". 2. Prin HG 857/2011 s-a stabilit ca se ... (vezi toată discuția)
Scindare clasa in 2 clase alina_25 alina_25 Clasa IV care anul viitor va trece in clasa V are in total 37 elevi cu toate ca legistlatia prevede ca la peste 30 elevi clasa sa se scindeze in 2 cei ... (vezi toată discuția)