avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Sunt impozitele, taxele, contribuţiile sociale, ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Sunt impozitele, taxele, contribuţiile sociale, voluntare?

Sunt impozitele, taxele, contribuţiile sociale, voluntare?

Buna ziua,
Conform HG 109 18/02/2009
Art.4 alin.(1) Agenţia Naţională de Administrare Fiscală are următoarele obiective generale: a) realizarea veniturilor bugetului general consolidat din impozite, taxe, contribuţii sociale şi din orice alte sume datorate bugetului de stat, prin îmbunătăţirea continuă a nivelului conformării voluntare a contribuabililor;
Eu stiu ca lumea plateste pentru ca legea te obliga insa exprimarea mi se pare ambiguu. Daca contribuabilul nu se conformeaza voluntar, ce face Anaf-ul?
Eu nu inteleg sensul "conformării voluntare" la care se refera HG-ul. Ma poate lamuri cineva?
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 22 Septembrie 2023
arakys, utilizator
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 08:24, 25 Septembrie 2023
Hotararea Guvernului la care va referiti a fost abrogata acum 10 ani, in consecinta intrebarea Dvs. este fara obiect.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cazul in care contribuabilul nu se conformeaza voluntar , ANAF il executa silit . Chiar daca e abrogata , respectiva HG se refera la cresterea CONFORMARII voluntare , deci , a platii de buna-voie a taxelor si impozitelor prevazute de legi . Respectarea legilor este - binenteles - obligatorie , dar sunt si cetateni care nu o fac de buna-voie , si in acest caz vor fi siliti . Desigur , situatia ideala ar fi ca toti sa ne conformam voluntar ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul fiscal enikocseke enikocseke Bună ziua, Dacă un contribuabil are o restanță față de Bugetul Local atunci Primăria poate să achite Facturi pentru Contribuabilul respectiv? ... (vezi toată discuția)
Rugaminte clarificari SavinDaniel SavinDaniel As dori sa stiu daca inspectia fiscal declansata de ANAF asupra unei societati comerciale aflata in procedura de insolventa, faza de supraveghere, se poate ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare act administrativ fiscal Ovidiu Pop Ovidiu Pop buna ziua sunt in perioada unui control fiscal si astept din clipa in clipa sa mi se emita decizia de impunere prin care statul ma va obliga la o suma foarte ... (vezi toată discuția)