avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna. Am o nelamurire, legat de legea 176/2022, ce ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna. Am o nelamurire, legat de legea 176/2022, ce face referire ...

Buna.
Am o nelamurire, legat de legea 176/2022, ce face referire la prelungirea AC (de la 12 la 24 luni). Aceasta se refera la toate autorizatiile? Adica atat cele din bani publici cat si cele private (constructie casa spre exemplu). Pe scurt daca am o AC pentru casa, pot sa fac prelungirea ei pentru 24 de luni?
Multumsc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:25, 24 Septembrie 2023
Potrivit legii, în cazul în care lucrările de construcții nu pot fi începute ori nu pot fi executate integral la termenul stabilit, investitorul poate solicita autorității emitente prelungirea valabilității autorizației cu cel puțin 45 de zile lucrătoare înaintea expirării acesteia. Prelungirea valabilității autorizației se acordă gratuit, o singură dată și pentru o perioadă nu mai mare de 24 de luni.

In speta, nu se face distinctie daca investitorul construieste cu bani publici sau privati.
Ultima modificare: Duminică, 24 Septembrie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de construire dragos1975 dragos1975 Se poate prelungi o autorizatie de construire mai mult de un an daca nu se încep lucrarile în termen de un an? (vezi toată discuția)
Care este termenul la care poti ridica o autorizatie de constructie? flmanciu flmanciu In luna februarie a acestui an (2010) am depus dosarele cu toate formalitatile necesare, in vederea obtinerii unei autorizatii de constructie. De asemenea am ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de construire GiurgicaLeopold GiurgicaLeopold Buna ziua . Am citit pe avocatnet.ro despre modificarea valabilitatii aurizatiei de construire.Am o problema si concret nu am un raspuns,daca ma poate ajuta ... (vezi toată discuția)