avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SCHIMBARE FUNCTIE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SCHIMBARE FUNCTIE

Buna ziua !In urmă cu două zile am primit un act adiţional spre semnare prin care mi se modifică functia,din contabil în funcţionar economic,pe motiv că nu am diploma . Menţionez că am absolvit Colegiul Pedagogic 4 ani ,deci nu am calificare în domeniu.Acum sunt anul I la Facultatea de Contabilitate si Informatică de Gestiune . Nu înţeleg dacă de 7 ani am fost încadrată ca ,contabil aş putea să spun că m-am calificat la locul de muncă.Pentru funcţia de contabil chiar tb studii superioare in domeniu ?Dacă îmi îndeplinesc sarcinile de serviciu cu brio şi 7 ani am fost încadrată contabil cum mi se poate schimba încadrarea ?Conform cărei legi,cărui articol ?Există o bază legală ?Mai întâi mi s-a acceptat adeverinta de la Facultate iar acum mi se spune că nu este valabilă.Ce aş putea face ?
Cel mai recent răspuns: afaceriiolden , utilizator 15:04, 13 Decembrie 2011
Pentru a ocupa functia de contabil nu sunt absolut necesare studiile superioare dar va sunt necesare studii in domeniul economic, la absolvirea carora sa obtineti calificarea care va da dreptul exercitarii functiei de contabil (liceu economic, studii postliceale economice). Studiile superioare economice va dau dreptul de a semna situatiile financiare ( bilanturile). In principiu este justificata schimbarea functiei,.Ar exista o intrebare...in ce baza ati fost angajata ca si contabil, intrucat la angajare trebuia sa vi se aduca la cunostinta studiile necesare pentru functia de contabil?! Mult noroc si bafta la examene in sesiune!
Ultima modificare: Vineri, 29 Ianuarie 2010
DOAR_NOI, utilizator
daca aveti contract de muca nu va pot obliga sa semnati un act aditional.E si vina lor daca v-au angajat cu studii inferioare postului, cu conditia sa fi stiut asta la momentul angajarii.Apoi, trebuia sa aveti o fisa a postului de la inceput....
Daca nu semnati actul aditional acesta nu are efecte pentru ca presupune acordul ambelor parti.
are dreptul sa va incadreze conform si studiilor pe care le aveti !
pentru functia de contabil nu trebuie studii superioare, aceste studii sunt necesare numai pt. functia de contabil sef sau economist.

Alte discuții în legătură

Vechime costelmihai costelmihai Bună ziua. M-am angajat in 2011 la o s.c. pe codul cor 331302, contabil. Aveam la acea data diploma de licenta Facultatea de Economie-Cont. si Inf. De ... (vezi toată discuția)
Încadrare și promovare a personalului bugetar - administrator MCM1 MCM1 Bună dimineața, Am o nedumerire legată de faptul că, în cadrul unei instituții publice de cultură unde activează și subsemnatul, administratorul ... (vezi toată discuția)
Calificare - functie Andrei Gica Andrei Gica O persoana cu scoala profesionala absolvita (electrician) poate ocupa functia de fierar betonist? In COR se cere pt aceasta functie studii medii, dar nu scrie ... (vezi toată discuția)