avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ferestrele fac parte din fatade ? in sensul ca ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ferestrele fac parte din fatade ? in sensul ca fatadele sunt ...

Ferestrele fac parte din fatade ? in sensul ca fatadele sunt proprietate comuna si toti proprietarii contribuie la repararea lor , dar ferestrele ? Toti proprietarii contribuie la repararea/schimbarea ferestrelor unui apartament ?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 18:29, 26 Septembrie 2023
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, ferestrele sunt proprietatea celui ce detine locuinta. Iar fatada e partea exterioara a peretilor, partea perimetrala, interiorul e proprietate individuala.
Multumesc pentru raspuns

Va rog sa ma ajutati cu raspuns la cateva intrebari .
Situatia : pe o parcela comuna exiata 3 corpuri de cladire separate , doar unul din corpuri ( C1 ) are fatada la strada .In corpul C1 exista mai multe apartamente , in corpurile C2 si C3 exista cate un singur apartament .In CF a corpului C2 apar parti comune fundatii ,fatade , retele utilitare , acces pod ( nu apar acoperis , ferestre , pod ) . Corpul C1 avand fatada degradata la strada trebuie reabilitata .

Intrebari :
1. proprietarul din corpul C2 trebuie sa participe la reabilitarea fatadei corpului C1 ? ( DA deoarece apar in CF partile comune "fatade " si reciproca este valabila , respectiv proprietari din C1 sa participe la reparare fatadelor de la C2 sau NU deoarece este alt corp de cladire )
2.proprietarul din corpul C2 trebuie sa participe la reabilitarea/schimbarea ferestrelor aflate pe fatada stradala a corpului C1 ? ( NU deoarece ferestrele in mod general nu fac parte din partile comune fiind proprietate individuala , doar partea opaca a fatadei constituie parte comuna si in mod special nu apar in CF ca si parti comune sau DA deoarece ... )
3.proprietarul din corpul C2 trebuie sa participe la reabilitarea acoperisului corpului C1 ? ( NU deoarece acoperisul in mod special nu apare in CF ca si parti comune deoarece este alt corp de cladire, daca ar trebui sa participe atunci si reciproca este valabila , respectiv proprietari din C1 sa participe la reparare acoperisului de la C2 )

Multumesc
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Corpurile de clădire fiind separate, nici un proprietar dintr-un corp de clădire nu trebuie sa participe la reparația partilor comune exclusive ale proprietarilor din alt corp de clădire, indiferent ce greșeli de exprimare or fi în CF.
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai completez ceva, poate ajuta:
Sunt ferestre montate pe spatiile comune (casa scarii, uscatoare, gunoiere,etc.) Ei astea fac parte din acele parti comune daca sunt pe fatada (doar in conditiile in care le aveti).
In rest sunt de acord cu argumentele d-lui moderator, pentru ca asa este normal.
Ultima modificare: Marți, 26 Septembrie 2023
Adam Grecu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acoperis impexrom impexrom Ma poate ajuta cineva? Locuiesc intr-un imobil cumparat prin legea 112,format din 10 apartamente,6 in corp A cu 4 scari,an constructie 1936 si 5 apartamente ... (vezi toată discuția)
Plata lift asociatie cu doua corpuri cladire-unul fara lift pbigh pbigh Este cazul unei asociatii de locatari in care imobilul are doua corpuri de cladire separate si cu doua intrari complet separate. In total sunt 26 de ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis impexrom impexrom Ma poate ajuta cineva? Locuiesc intr-un imobil cumparat prin legea 112,format din 10 apartamente,6 in corp A cu 4 scari,an constructie 1936 si 5 apartamente ... (vezi toată discuția)