avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acoperis
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acoperis

Ma poate ajuta cineva?
Locuiesc intr-un imobil cumparat prin legea 112,format din 10 apartamente,6 in corp A cu 4 scari,an constructie 1936 si 5 apartamente situate in corp B,an constructie 1940,una scara,corpurile sunt lipite.Utilitatile,apa,canal,electrica,gaze,etc sunt separate/corpuri.Podul corpului A in suprafata de 200 mp este in indiviziune,toti locatarii din ambele corpuri avand cota parte indiviza trecuta in contract.Propietarul apartamentului de sub pod doreste sa-l preia de la noi "moca"......printr-un act de vanzare-cumparare la notariat,sa puna o scara interioara,(are un luminator) sa mansardeze si construiasca un nou apartament.
Imobilul se afla in gradul 1 de seismicitate iar planseul podului este din lemn.
Intrebare:la repararea acoperisului corpului A participa si locatarii din corp B?
este legala constructia unui nou apartament? Ne-a amenintat ca daca nu-i dam partile indivize din pod ne face notificari sa platim reparatia acoperisului care-i protejeaza apartamentul,in conditiile in care de 5 ani a blocat intrarea in pod si nu l-a interesat acoperisul,nu locuieste in apartament.Propietarii au si curtea in indiviziune.Uitasem,vrea sa ne puna la plata si repararea fatadei stradale detinuta de el si cel de la parter in conditiile in care toti locatarii au fatade proprii si acoperis propriu.
Va multumesc anticipat,


Cel mai recent răspuns: impexrom , utilizator 14:32, 29 Aprilie 2011
impexrom a scris:

Propietarul apartamentului de sub pod doreste sa-l preia de la noi "moca"......printr-un act de vanzare-cumparare la notariat,sa puna o scara interioara,(are un luminator) sa mansardeze si construiasca un nou apartament.
IUitasem,vrea sa ne puna la plata si repararea fatadei stradale detinuta de el si cel de la parter in conditiile in care toti locatarii au fatade proprii si acoperis propriu.

1-Mansaradarea se poate realiza cu acordul a 2/3 din numarul proprietarilor
2-Notificari ,teroretic are posibilitatea sa formuleze ,dar acestea nu constituie si baza legala de impunere la plata a costurilor executarii modificarilor care fac interesul respectivului
3-Este neclara solicitarea referitoare la "repararea fatadei stradale detinuta de el " ;detine titlu de proprietate asupra respectivei fatade?Daca detine calitatea de proprietar unic asupra fatadei,pe cale de consecinta ii revine si obligatia de suportat integral contravaloare reparatie proprietate
Daca nu vindem toti nu cred ca as vrea sa isi faca fata la lucrarile de mansardarea pentru ca vrea sa isi faca profit si sa decida el singur ce s-o fac cu mansarda: utilizarea sai vinderea pe apartamenti. Un lucru este sa o faci mansarda pentru toti proprietari si altul sa vind pentru investitia particulara. Daca o vindeti, aveti nevoie de un acord majoritar pentru a schimba si cota de participare la elemente comune, pentru ca suprafata utila se mareste, fiti atenti. Si la urma urmei cred ca este bine sa o vindeti daca nu aveti cum sa investesti cu el la reforma necesara. Si pe de alta parte este posibil ca autorizatia de constructie sa fie obligat la un acord majoritar si rapoarte tehnici pentru a garanta rezistenta.
Cele 10 apartamente din imobil au fatade proprii,cel care detine apartamentul stradal la et.1 vrea sa faca fatada unde se afla apartamentul sau si acoperisul.
Daca nu-i cedam podul gratis ne-a amenintat ca ne pune la plata fatadei stradale si acoperisului,restul propietarilor au fatada si acoperisul lor.
Fatada stradala este compusa din parter si et.1,el detine tot etajul,normal nu trebuie sa-si repare fatada lui? doar nu venim cei din spate sa-i facem lui ordine,curatenie si intretinere!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatie acoperis impexrom impexrom Ma poate ajuta cineva? Locuiesc intr-un imobil cumparat prin legea 112,format din 10 apartamente,6 in corp A cu 4 scari,an constructie 1936 si 5 apartamente ... (vezi toată discuția)
Ferestrele fac parte din fatade ? in sensul ca fatadele sunt ... Calin.Alin Calin.Alin Ferestrele fac parte din fatade ? in sensul ca fatadele sunt proprietate comuna si toti proprietarii contribuie la repararea lor , dar ferestrele ? Toti ... (vezi toată discuția)
construire acoperis bloc bisy83 bisy83 Buna ziua. La noi in bloc s-a mutat un arhitect la etajul 4 care s-a hotarat sa faca acoperis blocului si i-a convins si pe cei de la et 4.Au inceput ... (vezi toată discuția)