avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot construi o casa pe un teren de 29 metri patrati in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot construi o casa pe un teren de 29 metri patrati in Bucuresti?

Am un teren in Bucuresti care are dimensiunea de 29 metri patrati.
Pot sa construiesc o casa pe el? Adica o sufragerie jos la parter si un dormitor la un etaj superior? Pot sa construiesc 2 etaje?

In stanga mea am o casa si terenul meu e lipit de gardul din beton al vecinului iar in drepta am un teren liber din pamant care e ca un fel de parcare.

Am iesire la strada direct.
Ultima modificare: Joi, 28 Septembrie 2023
SimonAsparagus, utilizator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 11:49, 19 Octombrie 2023
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sau puteți construi pe el un panou publicitar de tip unipole pe care să-l închiriați firmelor specializate sau nu pentru reclame. Procedura presupune certificat de urbanism, avize și autorizație de construcție, dar terenul necesar e mult mai mic.
Parerea mea este ca nu puteti face decat parcare/garaj/gradina/chiosc comercial.
Cel mai simplu, asa cum a zis cineva mai sus, mergeti la primaria de sector sau la PMB daca este zona protejata si solicitati un Certificat de Urbanism (poate fi de informare). Acolo o sa va scrie de ce conditii trebuie realizate (destinatie constructie, retrageri, suprafata ocupata, dimensiunea parcelei, regim de inaltime s.a.).
Sau, pe site-ul PMB ([ link extern ] .
Revenire, nu stiu de ce s-a stricat raspunsul...

Site PMB aveti PUG-ul capitalei: [ link extern ]

Va uitati pe harta si identificati zona, apoi in regulament vedeti ce puteti face in acea zona.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am moștenit o casă care are unul din ziduri pe hotar, și am obținut autorizație de demolare. vecinul nu e de acord cu demolarea, cum să procedez? cipriakos cipriakos Am mostenit o casa care are unul din ziduri pe hotar. Am hotarit sa o demolez si sa construiesc alta sens in care am obtinut autorizatia de demolare. Vecinul ... (vezi toată discuția)
Constructie fara autorizatie ionutz_4you ionutz_4you Salut am si eu o problema la care caut un raspuns. Parintii mei au o casa pe un teren de 240 mp in Bucuresti, in spatele casei au un loc liber de 75mp, la care ... (vezi toată discuția)
Construcție la limita de proprietare NDenisa NDenisa Buna ziua! Am un tern de 122 mp cu deschidere de 15/8,10 si as vrea sa va întreb cum pot construi la limita a 2 hotare o casa P+2 cu spiralată desfășurată ... (vezi toată discuția)