Bună ziua,
Aș dori să achiziționez un imobil , dar plata să o fac după 6 luni de la semnarea contractului cu vânzătorul. Pot face aceasta? Taxele notariale trebuiesc plătite la semnarea contractului? Am înțeles ca trebuie să duc la notar dovada plății prin transfer bancar a prețului imobilului după cele 6 luni. După achitarea imobilului și după ce duc dovada la notar trebuie să mai semnez altceva, sau rămâne același contract semnat ulterior.
Mulțumesc
Bună ziua!
Mențin opinia juridică exprimată anterior; puteți încheia acum contractul și plătiți prețul peste 6 luni, exact cum ați specificat dvs.initial. Este o vânzare cu termen, cu condiția de a achita prețul peste 6 luni.
Dvs.daca nu achitați prețul în 6 luni, contractul de vânzare se desființează pentru că dvs.nu v-ați respectat la termenul stipulat( 6 luni) obligația de plată a prețului. Imobilul rămâne astfel în patrimoniul vânzătorului și peste 6 luni. Daca dvs. achitați prețul atunci peste 6 luni imobilul trece în patrimoniul dvs.,pentru că s-a respectat condiția și termenul stipulate în contractul de vânzare.
Bună dimineața!
Îmi mențin opinia juridică exprimată anterior.
Daca nu veți face plata peste 6 luni, contractul se desființează și imobilul rămâne la vânzător, daca faceți plata peste 6 luni, imobilul trece în patrimoniul dvs., devine al dvs.
In acest sens va fi și o clauză în contractul de vânzare care se poate încheia acum.
raluk0207
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Atunci nu e nicio vânzare. Poate o promisiune de vânzare, caz în care mi se pare firesc sa se încheie un antecontract.
Transmiterea proprietății și plata prețului sunt de esența vânzării.
Or dacă imobilul nu este transmis și nici prețul nu e plătit, care sunt cauza și efectul actului? Ca la Cartea funciara nu se notează nimic.
Iar de instituția "vânzării cu termen", nu am auzit.
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
puteti incheia un contract cu plata in rate, ii dati la data incheierii actului o suma modica si restul in 6 luni sau , de preferat, incheiati un antecontract de vanzare cumparare
Bună dimineața!
A se vedea dispozițiile art. 1399 si urmat Cod civil pentru contractul afectat de o condiție( care evident se produce la un anumit termen).