avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1316 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cum se aplica facilitatile fiscale pentru firme din ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cum se aplica facilitatile fiscale pentru firme din domeniul constructiilor in functie de plafonul de 10000 lei

Buna ziua, in curand voi fi in urmatoarea speta:
Sunt angajat in firma de constructii "X" unde am un salariu brut de 6900 lei. In acelasi timp eu detin firma de constructii "Y" la care vreau sa imi fac contract de munca pe minim care in prezent este de 4000 lei (in viitor posibil 4500 lei). Intrebarile sunt urmatoarele:
1. Pot avea doua contracte de munca de 8h/zi pe perioada nedeterminata?
2. Pot avea salariu intr-o firma de 6900 lei si in alta de 4000 lei si sa se aplice facilitatile fiscale, pentru ca salariile sunt pe firme diferite si nu depasesc cei 10000 lei, sau aceste salarii se cumuleaza, astfel incat adunate vor depasii plafonul si va trebuii sa platesc impozit pe venit?
3. In acest caz salariu X=6900 + salariu Y=4000, total 10900 lei brut, ceea ce depaseste plafonul pentru a beneficia de facilitatile fiscale. Din cate stiu peste acest plafon se plateste impozit pe venit la tot ce depaseste plafonul, adica eu va trebui sa platesc impozit de 16% la cei 900 lei corect? Sau va trebui sa platesc impozit de 16% la toata suma de 10900?
4. In acest caz cine plateste impozitul: firma X, firma Y, ambele firme sau eu (persoana fizica)
Ultima modificare: Duminică, 1 Octombrie 2023
Codrut07, utilizator
Cel mai recent răspuns: elenazan , utilizator 18:58, 1 Octombrie 2023
Buna ziua,
Facilitatile se aplica doar acolo unde aveti functia de baza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In conditiile in care plafonul de aplicare al facilitatilor fiscale ... oana.rom oana.rom In conditiile in care plafonul de aplicare al facilitatilor fiscale in sectorul constructiilor a fost redus de la 30000 lei la 10000 lei, inseamna ca cei care ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu medical - pentru prima oara DLaura DLaura Buna, sunt cu legile pe masa si la fel cu concediile si vreau parerea voastra pentru ca e prima oara cand calculez un concediu medical angajatul are un ... (vezi toată discuția)
Calcul contributii salariu constructii angajat lichidat Perdy33 Perdy33 Buna ziua, Cum se calculeaza facilitatile in constructii pentru un angajat care se lichideaza in cursul lunii? Mentionez ca salariatul ajunge la un venit ... (vezi toată discuția)