avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna Ziua, Eu sint de 35 ani in Austria.Tatal meu a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna Ziua, Eu sint de 35 ani in Austria.Tatal meu a decedat in ...

Buna Ziua,
Eu sint de 35 ani in Austria.Tatal meu a decedat in Ploiesti 2015-2018.(info.din auzite).Nu am primit nici un fel de citare , instintare,act de deces,invitatie ,sau altfel formulat in cauz aceasta.Nimic.Din auzite succesiunea de mostenire a fost debatata si totula primit sora mea.
1.Unde ma pot adresa sa aflu in Ploiesti toate informatile in privinta cazului presentat ?
2.CE se poate face in acesta situatie in pivinta mosteniri ?Am impresia ca undeva poate nu sa declarat ceva corect (nu sint infiat, nu sint desmostenit si sintem din aceias parinti )
Prin Oficiul de inregistrare program intern si extern(EU) puteam sa fiu gasit. Acces la acest program au toti salariati de Stat, Avocati ,Notari ,Guvernul,Politia, etc
Va Multumesc si va cer parerea
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 21:31, 25 Februarie 2024
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, numai ca efectuarea unor astfel de anchete și căutări nu întra în atribuțiile legale ale persoanelor menționate de dvs.
Dvs sunteți principalul interesat sa va exercitati și valorificați drepturile de moștenitor, odată ce ați luat cunoștința de decesul tatălui.
Procedura succesorala se inițiază la cererea moștenitorilor si ține exclusiv de buna credinta a membrilor unei familii sa declare existenta tuturor moștenitorilor.
Dacă familia dvs nu v-a declarat, iar procedura succesorala s-a finalizat, aveți posibilitatea sa solicitați în instanță anularea certificatului de moștenitor și reluarea procedurii succesorale.
Puteți afla dacă s-a dezbătut succesiunea după tatăl dvs, la Camera Notarilor Publici Ploiești.
Ultima modificare: Duminică, 1 Octombrie 2023
raluk0207, utilizator
Va Multumesc,foarte mult raspuns dvs. imi este clar si ma ajuta foarte mult.
Alfred S din 9121AT
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
pe calea instantei puteti cere anularea certificatului de mostenitor dar sora dvs se poate apara invocand exceptia prescrierii dreptului la optiune succesorala care admisa ar duce la inlaturarea dvs din mostenire
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc si respect raspunsul dvs si l-am inteles. Nu am cunostinta de a formula dar incerc :
.Desbaterea mosteniri sa efectuat in favoarea sorei mele.(info din auzite).Cind, data no cunosc.
Notarul este privat,In momentul ce se deschide actiunea de mostenire Notarul reprezinta judecatoria(care il tituleaza cu functia de comisar).Persoana judiciara si activitatea lui este(sau trebuie sa fie)comform legii in vigoare.
Orice Notar-Comisar in toata lumea intreaba(in situatia presentata)Aveti frati sau surori?A avut raposatul alti copii din alta casatorie sau alta relatie.Daca in act se mentioneza are un frate in Austria dar nu ii cunoaste adresa.(cu toate ca mama nostra a locuit 6 ani la mine in Austria,si are legatura cu sora)Mama este divortata de raposat si nu are drept de mostenire in cazul de fata.Deci daca e mentionat,atunci poate las asa si ma opresc.Daca nu sint mentionat(am crescut amundoi in aceias casa aceias parinti si stie ca exista o legatura de rudenie intre mine ea si tatal nostru) atunci cu motiv si scop de favoare si interese personale nu a spus adevarul in fata unei persoane judiciare(Notar-Comisar).In alte tari asa ceva e caz penal.Sora mea nu este nici debila nici handicapata ci ea este patroana si are relatii In teorie din 2 in 2 ani pot fi informat ca tatal meu a murit,oficial sau neoficial scris nu am primit nimic de la nimeni. Ca un timp de presentare exista bine.Ma intreb ce fac aceia care sint in coma ani de zile sau in inchisori in America ramin fara mostenire ca nu au stiut , nu au fost anuntati , de nimeni sau contactati ?

CINE INTREABA E PROST CA NU STIE CINE NU INTREABA RAMINE PROST CA NU VA STI.
ALFRED S din 9121AT
Ultima modificare: Duminică, 1 Octombrie 2023
Alfred Schmölzer, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca in act se mentioneza are un frate in Austria dar nu ii cunoaste adresa


În care act?
Totul este exclusiv de declarațiile moștenitorilor si ale martorilor, ca defunctul a avut X copii.
E penal și în România. Puteți sa faceți plângere penala surorii, mamei și martorilor pentru fals în declarații.
Însă niște lucruri nu se pot rezolva de la distanță. Trebuie sa veniți în România și sa verificați ce s-a întâmplat exact. Nu din auzite.
Ultima modificare: Luni, 2 Octombrie 2023
raluk0207, utilizator

Alte discuții în legătură

Calitate de mostenitor negut negut Daca am aflat de decesul unei rude dupa 2 ani de la deces si succesiunea s-a facut deja,mai pot revendica dreptul meu care l-as fi avut de mostenitor? (vezi toată discuția)
Acceptare sau renuntare la mostenire bw_vision bw_vision Buna ziua! Ma puteti lamuri si pe mine, va rog, cum trebuie sa facem o succesiune? Mama a decedat, iar tata, sora mea si cu mine trebuie sa facem ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii după bunicii din partea tatălui (decedat și el) în instanță. cum pot intra în posesia moștenirii? mariancristielena mariancristielena Buna ziua ,de 4 ani de zile exista un proces pe rol la judecatoria sect .2,pt dezbaterea succesiuni, tatal meu a fost chemat in instanta de un cumnat , sotul ... (vezi toată discuția)