avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, cei 200 lei netaxabili erau conditionati : ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, cei 200 lei netaxabili erau conditionati : a) nivelul ...

Buna ziua,
cei 200 lei netaxabili erau conditionati :
a) nivelul salariului de bază brut lunar stabilit potrivit contractului individual de muncă, fără a include sporuri şi alte adaosuri, este egal cu nivelul salariului minim brut pe ţară garantat în plată stabilit prin hotărâre a Guvernului (care, de la 1 ianuarie, va crește la 3.000 de lei - n.red.), în vigoare în luna căreia îi sunt aferente veniturile;
b) venitul brut realizat din salarii şi asimilate salariilor astfel cum este definit la art. 76 alin. (1) - (3) din Legea nr. 227/2015, cu modificările și completările ulterioare, în baza aceluiași contract individual de muncă, pentru aceeași lună, nu depășește nivelul de 4.000 lei, inclusiv”.

Acum modificarea intervine doar la a) salariu minim adica sa fie angajat cu 3300 ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mihaela-dutu , utilizator 14:04, 3 Octombrie 2023
Corect... se aplica la 330o lei , acum.
si venitul brut realizat din salarii in aceeași lună, nu depășește nivelul de 4.000 lei, inclusiv nu se modifica?
Practic in luna in care sunt 23 zile si tichetul de masa de o valoare de 35 lei , nu se mai aplica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul salariu. edi_radu edi_radu Buna seara, Sunt intro situatie, mai bine spus in contradictoriu cu angajatorul meu care ma plateste cu minim pe economie, 3300 brut, implicit 800 ron ... (vezi toată discuția)
Deducere fiscală 200 lei la salariu minim econo econo Puteți explica concret cele 2 condiții pentru deducerea fiscală de 200 lei la salariul minim? + nivelul salariului de bază brut lunar stabilit potrivit ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! as dori sa stiu cat este salariul minim pe economie.. ... Andreea Tricu Andreea Tricu Buna ziua ! As dori sa stiu cat este salariul minim pe economie.. si daca bonurile de masa se impoziteaza!? (vezi toată discuția)