avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie urmaș
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie urmaș

Buna seara, am o întrebare si sper sa primesc un răspuns.
Eu nu am depus cerere de pensie( urmaș ) pana acum, Menționez ca am vârsta de 20 de ani si sunt la o facultate.
Tatal meu era din Turcia si acolo a si decedat ( boala cronica)
Tin sa Menționez ca a decedat acum 9 ani.
Mama mea este romanca( inca in viata ) dar ei nu au fost căsătoriți cu acte.
Cum pot beneficia de aceasta pensie de urmaș?
Ce acte trebuie concret sa depun?
Va Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 3 Octombrie 2023
Catalin16661, utilizator
Cel mai recent răspuns: Catalin16661 , utilizator 10:13, 4 Octombrie 2023
Tatal dvs lucra in tara sau in Turcia?

Buna ziua, tatal meu a lucrat si in Turcia dar si in România ( a avut un mic restaurant)
Cornel Vasile a scris:

Tatal dvs lucra in tara sau in Turcia?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o întrebare. eu nu am depus cerere de pensie( ... Catalin16661 Catalin16661 Buna ziua, am o întrebare. Eu nu am depus cerere de pensie( urmaș ) pana acum, Menționez ca am vârsta de 21 de ani si urmez studii universitare. Tatal ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas copil minor macul rosu macul rosu buna seara ! as dori sa stiu daca fiul meu de 9 ani beneficiaza de pensie de urmas ? mentionez ca am divortat de tatal copilului in urma cu 7 ani si acum o ... (vezi toată discuția)
Dreptul la pensia de urmas abel abel Va rog sa ma ajutati pt o problema in legatura cu pensia de urmas Tatal meu a decedat in 2007 in februarie la varsta de 59 de ani avea o pensie de 820 de ... (vezi toată discuția)