avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Salutare tuturor. Simt nevoia sa ma descarc undeva ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Salutare tuturor. Simt nevoia sa ma descarc undeva căci nu știu ...

Salutare tuturor.


Simt nevoia sa ma descarc undeva căci nu știu ce sa fac în situația următoare. Din 2016 de când am renunțat la facultate am intrat intr-un episod depresiv cu tratament psihiatric. Apoi am renunțat la tratament în 2019, după 3 ani deoarece simțeam ca boala s-a ameliorat, și culmea, am început sa am episoade psihotice. Am tot urmat tratamente din 2019 și pana în prezent, iar în 2022 am fost diagnosticat oficial cu schizofrenie paranoida, lucru pe care nu îl doresc nimănui. După cum am mai spus, am urmat și urmez tratament și am tot schimbat tratamente, medici șamd. Acum fac o injecție pe luna pentru a tine simptomele pozitive ale bolii departe. Dar simptomele negative ale bolii ma macină deoarece m-am retras social mult, țin legatura doar cu un prieten, părinții și fratele. Simt ca mersul pana la magazin mi se pare un efort monumental și nu ies din casa prea des.


Ce ma frământă și vreau sa aud și părerea voastră: Cand voi fi singur pe lume (fără părinți ma refer) ce ajutor îmi oferă statul în afara de a sta intr-un spital ceea ce este exclus din start deoarece la succesiune voi primi casa părintească, iar eu am discernământ și îmi semnez singur actele pentru internare / externare. Din câte știu, asistent personal nu se da la schizofrenie, iar eu nevoie de cineva în permanenta sa ma supravegheze și sa îmi facă cumpărăturile deoarece eu nu pot sa ma descurc singur, schizofrenia putând sa v-o descriu ca și cum nu as avea picioare. Din câte știu s-a dat ordin pentru îngrijitor informal, ce se da în toate gradele de handicap. Am și cerut drept de munca, dar nu pot sa ma deplasez pana la serviciu deoarece mi se pare chin mersul pe jos și voi reveni la gradul 2 fără drept de munca.

Puteți, va rog, sa îmi oferiți o alinare cu niște soluții în cazul meu? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Lumyna , utilizator 18:12, 28 Martie 2024
Se acordă îngrijitor și la schizofrenie, dar la cazuri foarte grave, când bolnavul și-a pierdut autoîngrijirea, și este încadrat în gradul de handicap GRAV cu asistent personal.
Dumneavoastră ce grad de handicap aveți`?

Se pare că nu e cazul dumneavoastră în prezent.

Deocamdată aveți părinții care vă ajută moral, și nu vă este urât acasă în familie.
Ultima modificare: Joi, 5 Octombrie 2023
Dapix, utilizator
dupa ce veti deveni proprietar in urma dcesului parintilor, va puteti da casa in schimbul intretinerii.
nu va faceti griji pentru viitor ca situatiile se rezolva din mers, atunci cand ele apar.
Ultima modificare: Joi, 5 Octombrie 2023
gi-jane2, moderator
V-am citit mesajul si am inceput sa plang pentru ca mi-am adus aminte de un prieten adorat care s-a imbolnavit de schizofrenie paranoida insa familia lui nu l-a sprijinit, nu i-a asigurat tratamentul corespunzator si l-a izolat de colegi si prieteni. N-o sa va descriu suferintele lui pe care le-am aflat de curand, la patru ani de cand el nu mai este. Vreau doar sa va spun ca m-a impresionat curajul, intelepciunea, coerenta si determinarea cu care v-ati descris problema, dar mai ales suportul pe care il primiti din partea familiei si a acelui prieten special pe care il aveti. V-as sugera sa apelati la sprijinul acestuia din urma pentru ca intelege prin ce treceti si va este aproape!

Va doresc din tot sufletul sa ramaneti pozitiv si sa aveti incredere in dv si in acei oameni speciali din jurul dv ca totul va fi bine pentru dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schizofrenie paranoida in faza irecuperabila si gradul accentuat? lidiav lidiav Sora-mea are schizofrenie paranoida si ,conform referatului medical, este in faza irecuperabila. Prima internare a fost in 1988 (la 26 de ani) apoi au urmat ... (vezi toată discuția)
Bună seara. am schizofrenie paranoida din 2022 cu gradul 3 la ... Reloaded912 Reloaded912 Bună seara. Am schizofrenie paranoida din 2022 cu gradul 3 la invaliditate, dar nu mai pot munci și ma întorc la gradul 2 la următoarea evaluare, anul ... (vezi toată discuția)
Diagnostic psihiatric - se mai poate obtine permis auto? viosebi viosebi Buna ziua, Am un prieten care in anii trecuti precum si vara asta a suferit multiple internari la Obregia, diagnostic final Schizofrenie Paranoida. Exista ... (vezi toată discuția)