avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună seara. Am schizofrenie paranoida din 2022 cu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună seara. Am schizofrenie paranoida din 2022 cu gradul 3 la ...

Bună seara. Am schizofrenie paranoida din 2022 cu gradul 3 la invaliditate, dar nu mai pot munci și ma întorc la gradul 2 la următoarea evaluare, anul acesta. Problema este ca nu pot avea grija de mine și nu știu ce o sa se întâmple cu mine când voi fi singur pe lume. Întrebarea este următoare: Pot beneficia de gradul 1 grav la handicap cu insotitor având în vedere ca nu am simptomele bolii, DAR nu ma pot descurca? Dar de asistentul informal? Va mulțumesc din suflet !
Cel mai recent răspuns: Alexandrarares , utilizator 14:25, 12 Februarie 2024
Buna ziua!
Doar o comisie de expertiza medicala va poate da raspunsul.O comisie va incadreaza intr-un grad de invaliditate in baza documentelor pe care le detineti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salutare tuturor. simt nevoia sa ma descarc undeva căci nu știu ... Schizophren3060 Schizophren3060 Salutare tuturor. Simt nevoia sa ma descarc undeva căci nu știu ce sa fac în situația următoare. Din 2016 de când am renunțat la facultate am ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate brdcristea brdcristea Buna ziua Baiatul mea in varsta de 40 ani a fost diagnosticata cu schizofrenie paranoida in 2006..... A avut o perioada cand a mai lucrat . Vechime ... (vezi toată discuția)
un bolnav cu schizofrenie are dreptul la un insotitor? ganditor ganditor sora unei cunostinte este diagnosticata cu schizofrenie este pensionata de boala ,necesita ingrijire pentru a urma tratamentul va rog sa imi spuneti are ... (vezi toată discuția)