avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Concluziile scrise, ce importanta au? Sunt de parere ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Concluziile scrise, ce importanta au? Sunt de parere ca pot ajuta ...

Concluziile scrise, ce importanta au? Sunt de parere ca pot ajuta judecatorul la sentinta.
Daca nu se depun concluzii scrise la dosar, ce risc exista?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: SCA IONESCU & NOVAC , Avocat 08:30, 15 Octombrie 2023
Nu exista nici un risc...Teoretic în concluziile scrise ar trebui punctate aspecte care nu au fost precizate în pledoaria finala atunci când cauza a rămas în pronunțare,sau dacă vreți sa punctati ceva anume din argumentele dvs etc..Ca sunt sau nu citite de judecător este o întrebare retorica oricum ar trebui sa fie scurte și clare,...
eu mereu cer termen sa depun concluzii scrise fiindca reprezinta sinteza ideilor mele prin care sustin cauza clientului si fac referire si la probele ce au fost administrate. in acest fel judecatorul isi face o imagine proaspata si clara a intregii situatii
Concluziile scrise sunt o sinteza a tot ce s-a discutat în proces. Este bine sa depuneți, dar dacă nu depuneți nu exista nicio consecință.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concluzii scrise americanux americanux am spus intr-o alta discutie despre raspunsul la intampinare (din pacate topicul s-a inchis pt ca discutiile au urmat alt fagas) si astept acum pronuntarea! ... (vezi toată discuția)
Pledoarie (pentru analiza la facultate) ioanaungureanu ioanaungureanu Buna seara! Am nevoie de o pledoarie a avocatilor acuzarii sau apararii(nu conteaza cazul) pentru un referat la facultate-examenul constand in \\"analiza unei ... (vezi toată discuția)
Cat timp am la dispozitie in fata judecatorului ? tyty2010 tyty2010 Exista o limita de timp ?, precum 5 minute, sau alt numar care este prea putin pentru a aduce toate argumentele ? Am observat pe cineva care vorbea foarte ... (vezi toată discuția)