avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O persoana in viata dupa decesul sotului(sotiei) in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O persoana in viata dupa decesul sotului(sotiei) in deplinatatea ...

O persoana in viata dupa decesul sotului(sotiei) in deplinatatea facultatilor mentale demonstrate prin confirmare psihiatrica, poate face o donatie conform dorintei sale unuia dintre urmasi fara sansa ca alt urmasi sa atace actul de donatie.?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Octombrie 2023
garleanu, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:20, 10 Octombrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mama are dreptul la 1/2 din masa succesorala si inca 1/3 din masa succesorala a sotului decedat.Aici intervine intrebarea:partea ce-i revine mamei o poate dona cui doreste ea?

ba da, poate.
mama are 1/2 din casa ca e bun comun, nu ca ii revine 1/2 din masa succesorala. II revine 1/4 din masa succesorala, nu 1/3.
Iar ce mosteneste de la sot, da, poate dona cui doreste.
Ce nu poate dona e tot ce are, si nu ca nu poate dona, ci ca exista riscul ca ceilalti sa ceara reductiunea donatiei.
@garleanu, Apasati pe raspunde si nu mai reluati ce ati mai scris deja!
butonul de raspuns e in josul ecranului.
Nu mai deschideti subiect nou cu aceeasi intrebare!
Ultima modificare: Marți, 10 Octombrie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi atacată donația unor bunuri proprii făcută copilului dintr-o căsătorie anterioară? Boiceanuca Boiceanuca Am imobile bunuri propii. Am un soţ şi un copil cu soţul meu. Doresc să donez bunurile proprii fiicei mele. Soţul meu sau fiul lui dintr-o căsătorie ... (vezi toată discuția)
Va supun atenției următoarea speta: soțul a divorțat de soție ... gabibotea gabibotea Va supun atenției următoarea speta: Soțul a divorțat de soție cu care are un copil major. Împreună au un apartament. Nu s a făcut partajul. Copilul a ... (vezi toată discuția)
Tatal meu poate sa-mi doneze mie partea lui din casa? bernilory bernilory tatal meu doreste,sa-mi faca act [o donatie mai degraba],pt ca nu ma inteleg bine cu mama ,vrea sa ma puna la adapost........,insa mama nu doreste ca acel ap ... (vezi toată discuția)