avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Recuperare garanție de la fost proprietar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Recuperare garanție de la fost proprietar

Buna ziua!
Până în luna iulie am stat in chirie, cu contract declarat la ANAF, însa proprietarul nu a declarat toată suma de chirie pe care i-o dădeam lunar. Contractul a fost cu o garanție de o lună și luna in curs, când am semnat.
In luna iulie am plecat, anunțând proprietarul cu o lună înainte și lăsând toate utilitățile achitate la zi, mai puțin întreținerea pe luna iunie (care nu era afișată încă și factura de curent, care nu se emisese până la momentul plecării mele). Când am solicitat garanția, proprietarul a zis că mi-o da după ce se afișează ultima întreținere și vine și factura de curent, pe care le scade, și îmi trimite diferența. La 1 septembrie am contactat proprietarul și mi-a zis că s-a afișat întreținerea si mi-a transmis suma acesteia. Și după aceea nu mi-a mai răspuns la nici un mesaj/apel.
Din septembrie contactez proprietarul și nu îmi mai răspunde la telefon sau mesaje, pentru a-mi înapoia diferența din garanție.
Cum procedez in situația aceasta pentru a-mi recupera diferența de bani?
Cel mai recent răspuns: Alexandrarares , utilizator 11:35, 7 Octombrie 2023
Buna ziua!
Contactati un avocat.Este cel mai in masura sa va sfatuiasca si sa va ajute in demersuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, urmeaza sa parasesc un apartament in care am stat ... usornicusor usornicusor Buna ziua, Urmeaza sa parasesc un apartament in care am stat in chirie, insa contractul l-am pierdut, la fel si proprietarul ( sau cel putin asa sustine ), ... (vezi toată discuția)
Garantie nerestituita sas80 sas80 Am stat cu chirie la o garsoniera pana in luna ianuarie 2009. A ramas o garantie de 220E. Inchirierea s-a facut doar in baza unui contract de la o agentie ... (vezi toată discuția)
Tzeapa chirias doctorATU doctorATU Am incheiat contract inregistrat la circa finaciara intre proprietar si chirias in care se specifica ca ultimul trebuie sa achite chiria si utilitatile, lucru ... (vezi toată discuția)