avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Urmeaza sa parasesc un apartament in care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Urmeaza sa parasesc un apartament in care am stat ...

Buna ziua,

Urmeaza sa parasesc un apartament in care am stat in chirie, insa contractul l-am pierdut, la fel si proprietarul ( sau cel putin asa sustine ), pentru a ma muta in altul. Am anuntat pe cu o luna inainte de mutare, iar contractul expira chiar in acea zi. Deci, nicio problema legata de termen. Insa proprietara incepe sa vada numai defecte peste tot, ca trebuie facuta si aia, si aia, gaurile acoperite, tablourile ei vechi inapoi pe pereti, suportul ei de periute.. in conditiile in care eu am luat altele noi, pe care am zis ca ii le las fara obligatii. inclusiv cuiere, etajere, etc.

Intretinerea este afisata cu 2 luni in urma si a zis ca nu-mi ofera garantia decat dupa ce se afiseaza intretinerea pana in luna curenta si le platesc. Practic, eu plec si astept 2 luni sa platesc intretinere si sa-mi ofera ea garantia.

Tin sa precizez ca sunt undeva la 80% sigur ca nu e declarat nimic la ANAF, si datorita faptului ca ma irita teribil, ma amana cu totul si este nemultumita de orice, in conditiile in care ii las apartamentul in conditii mai bune decat atunci cand l-am primit. Va rog, ajuta-ti-ma cu un sfat, pot sa o rezolv prin anaf in cazul in care chiar ma aduce la disperare ? am 24 de ani si este prima data cand stau in chirie, am citit legislatia dar este destul de stufoasa si nu-mi raspunde la aceste intrebari. Multumesc.

Da, de acum o sa fac poze, 10 copii si trimit si la familie si prieteni o copie dupa contract.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contractele de.inchiriere nu se mai inregistreaza la ANAF doar se declară sumele încasate în cadrul declarației anuale.In ceea ce priveste datoriile la întreținere și eventuale alte datorii la facturi e normal să fie acoperite din garantie .Incercati să rezolvați amiabil,faceți un calcul aproximativ etc.
Ultima modificare: Joi, 15 Iulie 2021
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare evacuare imobil fotopoulus fotopoulus Buna ziua, contract de închiriere expirat de 9 luni, se locuiește și se plătește în continuare chirie proprietarului inclusiv pentru luna in curs, in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! detin un spatiu comercial ,care a fost inchiriat ... mhl_s mhl_s Buna ziua ! detin un spatiu comercial ,care a fost inchiriat unei societati .In noiembrie 2022 am reziliat contractul ,de comun acord ,la cererea lor insa ... (vezi toată discuția)
Recuperare garanție de la fost proprietar teodora-17 teodora-17 Buna ziua! Până în luna iulie am stat in chirie, cu contract declarat la ANAF, însa proprietarul nu a declarat toată suma de chirie pe care i-o dădeam ... (vezi toată discuția)