Bună ziua,
Mai mulți vecini au propus închiderea tubulaturii pentru gunoi - București, bloc de 9 etaje, 2 scări. Întrebarea mea este dacă se poate face acest lucru cu o majoritate a semnaturilor (peste 50%) sau au nevoie de acordul tuturor propietarilor -sau in cazul închiderii acestei tubulaturi cu majoritate, dacă se poate ataca acest lucru în instanță.
Ar fi de ajutor și dacă mi-ati putea spune ce presupune înființarea unui loc exterior pentru gunoi (autorizatii, etc).
Mulțumesc anticipat!
Majoritatea asociatiilor de proprietari cu blocuri P+9 sau mai inalte, prevazute initial cu acea tubulatura pentru evacuarea gunoilui menajer, au renuntat sa o mai foloseasca. Desi acea tubulatura este foarte buna, in timp se deterioreaza, se infunda, mai mult pentru ca proprietarii arunca in tubulatura tot felul de obiecte nesortate, iar remedierea este foarte greoaie si mai ales costisitoare.
Din punctul meu de vedere, trebuie sa tineti cont de cel putin urmatoarele chestiuni:
- acordul majoritatii membrilor (cel mai bine, discutati si aprobati in AG, dar bune ar fi daca obtineri si acordul proprietarilor, pe un tabel);
- conducerea as. prop. sa se adreseze firmei de salubrizare care va deseveste; discutati si solicitati infiintarea unui punct de colectare a gunoiului menajer, practic acea firma se va ocupa de toate demersurile necesare, asata in cazul in care ar fi de acord cu infiintarea sau reamenajarea (in sensul de marire a capacitatii de preluare a gunoiului menajer) unui punct de colectare existent.
Mult succes!