avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua, Mai mulți vecini au propus închiderea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua, Mai mulți vecini au propus închiderea tubulaturii ...

Bună ziua,
Mai mulți vecini au propus închiderea tubulaturii pentru gunoi - București, bloc de 9 etaje, 2 scări. Întrebarea mea este dacă se poate face acest lucru cu o majoritate a semnaturilor (peste 50%) sau au nevoie de acordul tuturor propietarilor -sau in cazul închiderii acestei tubulaturi cu majoritate, dacă se poate ataca acest lucru în instanță.
Ar fi de ajutor și dacă mi-ati putea spune ce presupune înființarea unui loc exterior pentru gunoi (autorizatii, etc).
Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 10:48, 11 Octombrie 2023
Majoritatea asociatiilor de proprietari cu blocuri P+9 sau mai inalte, prevazute initial cu acea tubulatura pentru evacuarea gunoilui menajer, au renuntat sa o mai foloseasca. Desi acea tubulatura este foarte buna, in timp se deterioreaza, se infunda, mai mult pentru ca proprietarii arunca in tubulatura tot felul de obiecte nesortate, iar remedierea este foarte greoaie si mai ales costisitoare.
Din punctul meu de vedere, trebuie sa tineti cont de cel putin urmatoarele chestiuni:
- acordul majoritatii membrilor (cel mai bine, discutati si aprobati in AG, dar bune ar fi daca obtineri si acordul proprietarilor, pe un tabel);
- conducerea as. prop. sa se adreseze firmei de salubrizare care va deseveste; discutati si solicitati infiintarea unui punct de colectare a gunoiului menajer, practic acea firma se va ocupa de toate demersurile necesare, asata in cazul in care ar fi de acord cu infiintarea sau reamenajarea (in sensul de marire a capacitatii de preluare a gunoiului menajer) unui punct de colectare existent.
Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare taxa salubritate rain4est rain4est Am auzit de la cativa administratori ca firmele de salubrizare vin cu noi contracte ce cuprind sume majorate la ridicarea gunoiului menajer . V-ati confruntat ... (vezi toată discuția)
Ghena gunoi amplasata prea aproape de geam Tiberiu9 Tiberiu9 Buna ziua! Am o problema cu amplasarea unei ghene de gunoi a blocului vecin la o distanta mai mica de 5 metri de geamul meu. Administratia blocului in care ... (vezi toată discuția)
Cum ati procedat la desfiintarea tubulaturii (toboganului) de gunoi? CipM CipM Am gasit prin forum referinte cu privire la desfiintarea toboganului de gunoi. Ar fi interesant de aflat de la cei care au trecut prin asa ceva cum anume s-a ... (vezi toată discuția)