avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... buna ziua, pentru un cetatean strain (Italia) cu carte ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

buna ziua, pentru un cetatean strain (Italia) cu carte de rezidenta ...

buna ziua,
pentru un cetatean strain (Italia) cu carte de rezidenta permaneneta, cu pensie minima 1125 lei,este eligibil sa primeasca cardul sprijin pentru alimente si ajutor energie?
Tinand cont ca are cartea de sedere permanenenta,ar trebui sa se bucure de toate drepturile conferite unui cetatea roman
asi dori un raspuns strict la intrebare daca se poate

multumesc
Cel mai recent răspuns: ghiumusa , utilizator 14:40, 11 Octombrie 2023
Ca regulă, cetățeanul străin care are carte de ședere permanentă nu se bucură de toate drepturile cetățenești conferite de statul unde locuiește. Dacă este pensionar al sistemului public de pensii din România, atunci poate primi cardul social pentru alimente. Pentru energie, sunt cam aceleași reguli + vărsta pensionarului să fie mai mare de 60 de ani.
este pensionar cu pensie minima si are 70 ani.Dar problema este la CNP,in sensul ca nu recunoaste calculatorul.Daca era numai ce spuneti dvs trebuia sa fie eligibil
Unde aflu daca poate primi sau nu?
Intrebati la casa teritoriala de pensii.
Peste tot am intrebat
Dacă aveți un răspuns pertinent
Casa de pensii este depășită de situatie
Alexandrarares a scris:

Intrebati la casa teritoriala de pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sint pensionara cu pensie minima de 1125 lei din 2023 martie,am ... Miklos Rozalia Miklos Rozalia Sint pensionara cu pensie minima de 1125 lei din 2023 martie,am primit prima pensie în iunie,in octombrie am primit cardul pentru alimente însă fara sa fie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie/ pensie handicap gradul ii din romania in olanda damma damma Buna seara, sunt o persoana cu handicap gradul II, accentuat si permanent pentru care primesc o indemnizatie lunara de la Guvern. Urmeaza sa ma mut in ... (vezi toată discuția)
Este adevărat că nu îmi pot deschide cont curent în italia cu ci din românia? RaduDoru82 RaduDoru82 Bună..vreau să îmi deschid un cont curent în Italia(card bancar)pe care să îmi primesc lunar salariul.La bancă mi-au spus că nu îmi pot deschide un ... (vezi toată discuția)