Buna ziua....
Joi pe 28 ianuarie 2010 am fost condamnat la 3 ani cu suspendare si 5 ani probatiune pt ca am cules canepa de pe marginea drumului si am incercat s-a o fumez impreuna cu inca vreo 4 prieteni.Intre obligatiile probatiunii este si faptul ca nu ma pot intalni cu nici unul dintre martori sau inculpati.Problema e ca intre martori se afla si prietena.Avocatul din oficiu mi-a spus ca tre sa renunt la ea.Problema e ca suntem impreuna de 2 ani si aveam si planuri de viitor...nunta..etc. CE SE POATE INTAMPLA DACA IMI CONTINUI RELATIA?
VA MULTUMESC
:offtopic: Interventie moderator: va rog sa deschideti o alta discutie privitoare la competenta magistratilor si avocatilor. Deja ultimele 2 raspunsuri nu mai au legatura cu subiectul. Va multumesc.
daca s-ar fi casatorit chiar si in ultima zi inainte de sentinta judecatorului....
nu mai putea sa ii desparta nimeni, ca erau deja casatoriti.....(institutia casatoriei e protejata, judecatorul nu ar fi avut cum sa afle etc. etc, dar ei ar fi fost deja casatoriti...) putea hotararea penala sa ii desparta ca sot si sotie :) , mnu cred...?
Aveti dreptate.Nu ii putea desparti, dar instanta putea sa pronunte o pedeapsa cu executarea pedepsei fara suspendare, in functie de circumstantele concrete ale cauzei.
Pot exista situatii in care un avocat ales sa nu vada ce este cu adevarat mai bine pentru client.
Exista situatii in care nu prea exista diferente cu privire la bani intre avocatii alesi si cei din oficiu.Cred ca este un lucru care v-a scapat, stimate Spiros.
Eu cred ca aceasta este o problema care a devenit dictata de client.Nu da decat atat...
Unii avocati le explica ca au dreptul de a-si angaja ce avocat considera, in timp ce altii considera ca ii pot apara indiferent de bani.Ca sunt sau nu idealisti nu comentez si nici nu vreau sa comentez.
Cert este ca in cazul dat, in ipoteza in care exita pericolul de a se savarsi noi infractiuni instanta putea dispune in asa fel incat sa evite a se crea un pericol public pentru societate.
Concluzia ar putea fi aceea ca, indiferent de faptul ca a avut avocat ales sau din oficiu, instanta de judecata a incercat pe cat posibil evitarea savarsirii de noi infractiuni in viitor.