avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Data depunere intampinare de divort.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Data depunere intampinare de divort.

Sotia mi-a trimis comunicarea de divorț datata pe 18 septembrie (data de pe comunicare), dar plicul de la posta are 2 date, de 19 si 20 septembrie.

Acum trebuie sa depun intampinarea redactata împreuna cu avocatul meu. Avem termen de 25 de zile de la primirea comunicarii. Daca o depunem luni 16 octombrie, este ok?

Avocatul spune ca prima si ultima zi nu se numara si in plus deoarece a 25-a zi cade in weekend (duminica) poate fi depusa in prima zi lucrătoare dupa weekend.

Este ok sa o depunem luni sau trebuie depusa vinerea aceasta?

Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 12 Octombrie 2023
Seba74, utilizator
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 22:37, 12 Octombrie 2023
Daca o depuneti luni 16 octombrie, este in termen.
Va multumesc!
termenul porneste de la data in care ati primit-o acasa de la posta. nu am calculat dar va sfatuiesc sa nu lasati pe ultima suta de metri fiindca nedepunerea intampinarii in termen duce la pierderea unor drepturi esentiale
Ultima modificare: Joi, 12 Octombrie 2023
MYRA CIMPEAN , Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum curge termenul pe zile? Ramona24 Ramona24 Am primit in data de 11 un plic de la instanta prin care trebuie completata documentatia in termen de [b]maxim 5 zil[/b]e de la comunicare-asa scrie in ... (vezi toată discuția)
Termen depunere apel Johanes1978 Johanes1978 Buna ziua, Am depus cu intarziere de o zi apelul la curtea de apel. La instanta de fond am avut adresa de corespondenta la o casa de avocatura fapt pnetru ... (vezi toată discuția)
Depunere intampinare vik59 vik59 Buna seara, Va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza termenul de 25 zile pentru depunerea unei intampinari. Am semnat de primire plic pe 08.01.2018. Care este ... (vezi toată discuția)