avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen depunere apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen depunere apel

Buna ziua,
Am depus cu intarziere de o zi apelul la curtea de apel.
La instanta de fond am avut adresa de corespondenta la o casa de avocatura fapt pnetru care comunicarea sentintei s a facut acolo.Pe comunicare scria ca am termen 10 zile de depunere a apelului.
Comunicarea a plecat de la tribunal in 15 octombrie 2014,a ajuns la casa de avocatura in data de 17 octombrie(era o zi de vineri),am fost sunata de casa de avocatura in data de 21 octombrie(marti) si mi au spus ca au primit comunicarea in data de 20 octombrie.Eu hotarasem sa merg mai departe pentru apel cu un alt avocat si nu am ridicat plicul de la casa de avocatura si nici noul avocat nu mi l a solicitat considerand de buna credinta casa de avocatura si faptul ca au primit plicul in data de 20 octombrie.Mentionez ca apelul l am depus in data de 30 octombrie.In 29 ianuarie am avut primul termen de apel in care judecatorul a spus ca voia sa respinga apelul pentru ca nu ne am incadrat in termen si am primit amnare pana pe 19 februarie sa facem dovada primirii comunicarii.
Mentionez ca nu exista nicio semnatura de primire a plicului decat stampila postei cu data de 17 octombrie.
Din calculele mele am depasit depunerea cu o singura zi.
Intrebarea mea este cum se calculeaza cele 10 zile avand in vedere ca primirea prlicului este intr o zi de vineri precum si faptul ca din cate am inteles ziua primirii si ziua depunerii nu se iau in considerare.
M am incadrat in termen?
Si daca nu,se mai poate face ceva?exista vreun motiv temeinic de invocat?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 11:52, 28 Noiembrie 2023
Ultima zi de depunere a apelului era in data de 28.10.2014, prin umare l-ati depus cu 2 zile peste termen.
Nu stiu cum ati calculat, insa intre cele doua date 17 si 28, trebuie sa avem 10 zile, fara a lua in calcul data de 17 in care s-a primit comunicarea si data implinirii termenului, deci ultima zi era 28.
Art. 181 n. cod de proc civ.
Calculul termenelor
(1) Termenele, în afară de cazul în care legea dispune altfel, se calculează după cum urmează:
1. când termenul se socoteşte pe ore, acesta începe să curgă de la ora zero a zilei următoare;
2. când termenul se socoteşte pe zile, nu intră în calcul ziua de la care începe să curgă termenul, nici ziua când acesta se împlineşte;
3. când termenul se socoteşte pe săptămâni, luni sau ani, el se împlineşte în ziua corespunzătoare din ultima săptămână ori lună sau din ultimul an. Dacă ultima lună nu are zi corespunzătoare celei în care termenul a început să curgă, termenul se împlineşte în ultima zi a acestei luni.
(2) Când ultima zi a unui termen cade într-o zi nelucrătoare, termenul se prelungeşte până în prima zi lucrătoare care urmează.


Ultima modificare: Marți, 3 Februarie 2015
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Nu stiu cum a calculat noul avocat cele 10 zile si a considerat ca in data de 30 oct ne incadram in termen....dar va rog sa imi spuneti daca in situatia asta in care am depasit cu 2 zile se mai poate face ceva pentru a fi repusa in termen.
Multumesc
Eu nu am calculat termenul de apel dar daca s-a depasit cu o zi ati pierdut procesul.
Doua zile sau o zi este acelasi lucru...
Bună ziua. În aceeași situație sunt și eu. E vina poștei că nu aduce plicurile cu sentințele în ziua în care sosesc la poștă sau măcar a doua zi. Și eu am primit o sentință în 30 octombrie, luni, iar la poștă figurează că mi a fost lăsată în 27 octombrie, vineri. Astfel am ieșit din termenul de apel raportat la data la care spune posta că a lăsat plicul. Rugam frumos pe domnii și doamnele avocat de pe forum să ne spună cum putem dovedi instantei că data primirii plicului cu sentința e alta decât data care apare la poștă. Nu mi se pare normal, ca pentru mofturile unui poștaș care nu mai are chef să vină cu plicurile în zona respectiva fiind vineri și neavând altă corespondență pe zonă, sa le aducă doar luni. Motivatii din partea postei de genul: ați avut 30 de zile, nu știu dacă țin, sunt 30 de zile ale mele, date de lege și nu de toanele unor angajați ai postei.
Încercați sa discutați cu dirigintele oficiului poștal și sa obțineți o adeverință privind data predării efective.Oricum postasu ncheie un proces verbal cu data inmanarii,afișării depunerii la cutie pv pe care îl găsiți la dosar ca dovada a realizării procedurii de comunicare...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de apel tribunal taie taie Buna dimineata, In data de 08.10.2015(data postei) am primit raspuns de la Tribunalul Bucuresti pentru procesul judecat in data de 21.09.2015. In ... (vezi toată discuția)
Calculul termenului de depunere a unei contestatii morocanel41 morocanel41 Buna ziua, pentru a depunde o contestatie este nevoie de 15 zile de la data postei de cand am primit-o; -contestatia trebuie tremisa in alt oras cum pot ... (vezi toată discuția)
Apelul - în litigiul de muncă/ apelul trebuie să fie conceput, semnat şi depus de un avocat ? viktorV viktorV Bună ziua! Am următoarele întrebări : 1)În litigiul de muncă declarat în calitate de salariat neplătit de angajatorul meu, în data de 23.09.2013 - ... (vezi toată discuția)