avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Astazi am fost astazi la notar pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Astazi am fost astazi la notar pentru declarație ...

Buna ziua. Astazi am fost astazi la notar pentru declarație pentru bursa sociala, eu fiind beneficiara. Este normal sa mi se fi perceput taxa?
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 17:33, 9 Noiembrie 2023
Buna ziua!
Orice serviciu notarial sau de alta natura,se plateste.
Da. Vi s-au perceput cheltuieli materiale. Un angajat v-a redactat declarația. Apoi hârtia, curentul, tonnerul de la imprimanta etc. costă.
Sunt sute de oameni ca dvs.
Declaraţiile privind acordarea burselor pentru elevi şi studenţi sunt scutite de plata onorariului:
www.avocatnet.ro/articol_569...

Este adevărat, pe de altă parte, că există cheltuieli materiale, dar taxa pentru acestea nu ar trebui să fie la nivelul onorariilor obișnuite. Cât ați plătit?
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Octombrie 2023
Manuela Rășină, administrator
Asa ar trebui sa fie - de vreme ce exista acel Ordin al Ministerului Justitiei - dar , daca Ministerul nu plateste el , vei gasi vreun notar care sa-ti faca o programare sa dai declaratia ? Nu - feresca ... - ca nu vrea sa respecte , doar pentru ca are alti clienti programati , nu are liber ...
Onorariul obișnuit pentru o declarație este de minimum 15 lei + tva.
Dacă actualizam un onorariu minim stabilit acum cel puțin 10 ani, la rata inflației ar rezulta un preț corect. Ca nici salariile, nici utilitățile și nici resursele nu mai costa ca acum 11-12 ani.

Alte discuții în legătură

Fetita mea este inscrisa la liceu seral si vreau sa stiu daca ... Fetita mea este inscrisa la liceu seral si vreau sa stiu daca poate cere bursa medicala,are orientare școală, are certificat de handicap, are boala care se ... (vezi toată discuția)
Burse elev clasa a 3 a maxie7778 maxie7778 Un elev de clasa a 3 a care are rezultate bune la scoala ( calificative) si FB la purtare si care face si sport de performanta,obtinand Locul I intr-un ... (vezi toată discuția)
Bursa de performanta elevi negru daniel negru daniel buna ziua asi dori sa stiu si eu cum se acorda bursele de performanta pentru un elev care a participat la o olimpiada de pian si a luat locu 2 ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)