avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Lipsa din pv a ocupatiei ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Lipsa din pv a ocupatiei ...

Buna ziua,
Lipsa din pv incheiat de politistul local a ocupatiei si locului de munca conform cu articolul de mai jos poate fi invocat in instanta ca fiind lovit de nulitate relativa?


CAPITOLUL II

Constatarea contravenţiei

Art. 16

(1) Procesul-verbal de constatare a contravenţiei va cuprinde în mod obligatoriu: data şi locul unde este încheiat; numele, prenumele, calitatea şi instituţia din care face parte agentul constatator; datele personale din actul de identitate, inclusiv codul numeric personal, ocupaţia şi locul de muncă ale contravenientului; descrierea faptei contravenţionale cu indicarea datei, orei şi locului în care a fost săvârşită, precum şi arătarea tuturor împrejurărilor ce pot servi la aprecierea gravităţii faptei şi la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabileşte şi se sancţionează contravenţia; indicarea societăţii de asigurări, în situaţia în care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulaţie; posibilitatea achitării în termen de 48 de ore a jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ, dacă acesta prevede o asemenea posibilitate; termenul de exercitare a căii de atac şi organul la care se depune plângerea.

In cazul intocmirii in lipsa la art. 16 )spune clar ca;

(7)În momentul încheierii procesului-verbal agentul constatator este obligat să aducă la cunoştinţă contravenientului dreptul de a face obiecţiuni cu privire la conţinutul actului de constatare. Obiecţiunile sunt consemnate distinct în procesul- verbal la rubrica «Alte menţiuni», sub sancţiunea nulităţii procesului-verbal.


La rubrica alte mentiuni a trecut : "toate persoanele prezente au calitatea de agent constatator."

deci? pot invoca ca este nul datorita nerespectarii punctului 7?

La redactarea plangerii ce invoc mai intai?

Multumesc anticipat.


Ultima modificare: Joi, 19 Octombrie 2023
Alexandru Machedon, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Machedon , utilizator 11:13, 20 Octombrie 2023
Nu este un motiv care sa ducă la anularea pv de contravenție,oricum marea majoritate a pv de contravenție nici nu au rubrica respectiva..
Multumesc de raspuns.
Asta am vazut si eu ca nu apare in pv dar apare in lege.
Cu punctul 7 cum ramane?
Prezentul proces verbal nu a fost incheiat in prezenta unui martor deoare "pv intocmit in lipsa"
Este sub sanctiunea nulitatii intrucat la alte mentiuni inclusiv contravenient agentul a scris" toate persoanele prezente au calitatea de agent constatator" ceea ce este ilegal intrucat nu pot fi martori agentii constatatori

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestaţie amendă contravenţională SzAlex SzAlex Bună ziua, Am primit prin poşă în data de 02.07.15 un proces verbal pentru lipsă rovinietă; fapta a fost savarsită în data de 27.01.15. Am citit ... (vezi toată discuția)
Continutul pv conform ognr. 2/2001 stanescucristiana stanescucristiana n cazul unui proces verbal contraventional, agentul care intocmeste pv trebuie sa inscre toate datele personale ( cnp, data nasterii, adresa) ale martorului ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva unui proces verbal de contraventie ramo_davi ramo_davi Buna ziua! Am primit o instiintare de la primarie ca am de plata 200ron, cand am fost sa vad depsre ce e vorba, am constatat ca a fost emis pe numele meu un ... (vezi toată discuția)