avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buna ziua!Ce sanse sunt sa pot recupera cheltuielile ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Buna ziua!Ce sanse sunt sa pot recupera cheltuielile de judecata ...

Buna ziua!Ce sanse sunt sa pot recupera cheltuielile de judecata pe cale separata in apel daca aceasta mentiune s-a facut numai in incheierea de sedinta de la ultimul termen de judecata,nu si in dispozitivul hotararii definitive?Mentionez ca am toate chiantele si contractul incheiat cu un avocat.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Stergarel , utilizator 10:17, 21 Octombrie 2023
Ati solicitat cheltuieli de judecata prin actiunea initiala?

Daca da, atunci depuneti cerere la prima instanta pentru completarea hotararii.

Art. 444. Cproc.civ. - Completarea hotararii
(1) Daca prin hotararea data instanta a omis sa se pronunte asupra unui capat de cerere principal sau accesoriu ori asupra unei cereri conexe sau incidentale, se poate cere completarea hotararii in acelasi termen in care se poate declara, dupa caz, apel sau recurs impotriva acelei hotarari, iar in cazul hotararilor date in caile extraordinare de atac sau in fond dupa casarea cu retinere, in termen de 15 zile de la pronuntare.

(2) Cererea se solutioneaza de urgenta, cu citarea partilor, prin hotarare separata. Prevederile art. 443 alin. (3) se aplica in mod corespunzator.

(3) Dispozitiile prezentului articol se aplica si in cazul cand instanta a omis sa se pronunte asupra cererilor martorilor, expertilor, traducatorilor, interpretilor sau aparatorilor, cu privire la drepturile lor.
Buna ziua!Am solicitat cheltuieli de judecata la fond,s-au aprobat dar am deschis apel,si in apel sunt alte cheltuieli pe care avocatul a zis ca le solicitam pe cale separata,mentiune care a fost inscrisa numai in ultima sedinta nu si in dispozitivul hotararii in apel.Am facut cerere de copletare a dispozitivului hotararii definitive a apelului si s-a respins.Acum este la redactare nu stiu pe ce motiv.Am facut cerere tot la tribunal unde e dosarul ca cerem cheltuielile de judecata pe cale separata si ni s-a deschis alt dosar.Am platit iar taxa de timbru am depus chitantele si contractul de asistenta juridica atat copii pentru toti mostenitorii cat si originalele.Acum asteptam sa se puna termen,dar nu stiu ce va fi,ne-au respins cererea de completate a dispozitivulul ca cerem cheltuielile de judecata pe cale separata.Mentionez ca le cerem doar pe cele din apel pe cele de la fond le-au calculat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Judecatorul a uitat de cheltuielile de judecata NGABI43 NGABI43 Am castigat un proces in care am cerut si cheltuieli de judecata . In decizia pronuntata , judecatorul mi-a dat castig de cauza dar nu a pomenit nimic de ... (vezi toată discuția)
Ignorarea cheltuielilor în hotărâre fdanila fdanila Buna ziua ,am primit o hotărâre definitivă si desi in text scrie ca am cerut cheltuieli de judecata in textul ...DECIDE....nu se spune nimic depre ... (vezi toată discuția)
Punere în aplicare (de angajator) decizie instanță de recurs incompletă felis felis Care este efectul unei decizii a instanței de recurs privind anularea unei dispoziții de imputare având în vedere faptul că, instanta s-a pronuntat numai ... (vezi toată discuția)