avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Returnare comision de catre agentia imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Returnare comision de catre agentia imobiliara

Buna seara! O intrabare am si eu. In urma cu 3 ani am decis sa cumpar un imobil oferit spre vanzare de catre o agentie imobiliara. Am platit comisionul agentiei (1.2% din valoare imobilului, nu a avansului) iar vanzarea-cumpararea nu a mai avut loc, fiind contactat de dezvoltator cu propunerea de a-mi returna avansul deoarece nu poate preda imobilul cum ne-am inteles in promisiune. Am acceptat , am primit avansul dar agentia refuza sa-mi inapoieze comisiunul achitat de mine ceea ce mi se pare nedrept, mai ales ca am informatii ca aceeiasi agentie l-a vandut din nou. Ce pot sa fac in situatia asta? Mai sunt sanse sa-mi recuperez comisionul platit catre agentie? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 05:53, 23 Octombrie 2023
Ati fi putut recupera comisionul daca introduceati actiune in instanta in termen , acum dupa 3 ani s-a prescris deja , nu mai aveti ce recupera .
Termenul de prescriptie incepe sa curga de la nașterea dreptului, practic de cand a aflat ca vânzarea nu mai poate avea loc.
Problema e alta, daca e vina sau nu a agenției ca vânzarea nu a avut loc. Vedeti ce scrie in contract, ce trebuia sa faca agentia si daca a facut.
Ultima modificare: Luni, 23 Octombrie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune bilaterala cumparare. recuperare avans si comision de intermediere CorinaGabor CorinaGabor Buna ziua, Am achitat un avans si un comision de intermediere pentru un imobil. In anuntul imobiliar scria ca acea locuinta are toate utilitatile. ... (vezi toată discuția)
Contract agentie imobiliara costi58 costi58 Buna ziua, Anul trecut in octombrie am semnat un contract de vizionare pentru un apartament cu o agentie imobiliara. Acolo era stipulat ca sunt obligat sa ... (vezi toată discuția)
Comision la antecontract Lmps2016 Lmps2016 Buna ziua, Am folosit serviciile unei agentii imobiliare. Am vazut apartamentul, am stabilit o intalnire la notar, am semnat un antecontract si am platit un ... (vezi toată discuția)