avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Proces cu angajatorul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Proces cu angajatorul

Am fost la primul termen al procesului cu angajatorul si am primit intampinarea acestuia. Am formulat raspunsul la intampinare si acum vreau sa stiu daca angajatorul poate sa ceara amanarea pe motiv ca vrea sa ia act de raspunsul meu? mentionez ca nu am mai cerut probe suplimentare, angajatorul a recunoscut diminuarea salariului si neacordarea unor drepturi ce-mi reveneau conform CCMN dar a motivat micsorarea fara acordul meu pe fondul crizei iar drepturile rezultate din CCMN ca nu le-am solicitat scris (oricum termenul de prescriere nu a trecut). De asemenea a solicitat in probatiune expertiza contabila. In conditiile in care el recunoaste diminuarea si neacordarea drepturilor la ce mai foloseste expertiza contabila? Nu cred ca expertul contabil poate sa spuna daca mi-a micsorat legal salariul sau de ce nu am primit drepturile? Ce demersuri trebuie sa fac ca sa sustin ca expertiza contabila nu este intemeiata si ea nu ar face decat sa tegiverseze lucrurile?
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 11:59, 30 Ianuarie 2010
Parerea mea este ca expertiza contabila nu poate fi evitata. Sunt sigur ca angajatorul are in cap sa demonstreze ca firma a avut venituri net inferioare anilor trecuti motivand in acest fel reducerea salariala si eliminarea unor drepturi.B-)
Ar trebui sa va opuneti ...ca sa stiti cum, procedural, consultati (daca nu angajati ) un avocat...altfel pot castiga si suportati si ...chetuieleile de judecata , inclusiv expertiza...
MIHAI GRIGORE a scris:

Parerea mea este ca expertiza contabila nu poate fi evitata. Sunt sigur ca angajatorul are in cap sa demonstreze ca firma a avut venituri net inferioare anilor trecuti motivand in acest fel reducerea salariala si eliminarea unor drepturi.B-)

In contextul in care micsorarea salariului a fost facuta fara acordul angajatului poate sa spuna expertul contabil orice vis a vis de situatia financiara a firmei. Criza nu exonereaza firma de la respectarea prevederilor codului muncii si ale contractului colectiv la nivel national.
faceti tot posibilul sa convingeti instanta ... aratati art . 298 alin. (2) ultimul punct spune.........., prin urmare art. 287 spune....iar art. 1 spune.......... !
daca nu convingeti pierdeti !
inclusiv instanta va va cere sa dovediti reclamatia !;)

respingeti cererea cu privire la expertiza...
Ultima modificare: Vineri, 29 Ianuarie 2010
ctynn, utilizator
Nu am aflat daca angajatorul poate cere amanare pentru a lua la cunostinta raspunsul meu la intampinare, in conditiile in care nu am cerut nicio proba ci doar am raspuns la intampinarea lui.

Alte discuții în legătură

Definirea clara a expertizei contabile in lege ClaudiaN ClaudiaN Va rog sa-mi spuneti si mie cum este definita expertixa contabila conform legii si care este rolul ei. In seta am actionat in instanta angajatorul pentru ca nu ... (vezi toată discuția)
Refuzarea unei expertize Ioan Ciobanu Ioan Ciobanu [b]Interventie moderator[/b] @tessa888 V-am sters topicul postat de Dvs si am deschis o noua discutie, fiind vorba de o alta problema Buna ziua!Am si eu o ... (vezi toată discuția)
Amanare termen proces boggieuk boggieuk Am primul termen la un proces cu o asociatie de locatari, referitor la plata unei sume restante, precizez ca este fondul, as vrea sa aman acest termen sa mai ... (vezi toată discuția)