avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua. Am o situație tulburătoare cu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua. Am o situație tulburătoare cu președintele asociației ...

Bună ziua. Am o situație tulburătoare cu președintele asociației de bloc.
Am niște chiriași în apartament. Ei au făcut o prostie și au găurit coloana caloriferelor din apartament.
Au apelat după mai multe încercări nereușite de a opri apa la președinte, care locuiește pe aceeași scară.
Acesta nu dorea sa meargă sa închidă robineții, spunând ca nu e datoria lui.
În disperare, am vorbit și eu cu el la telefon, în timp ce era de față, pana sa ajung eu la locație, el spunându-mi ca nu are nici o obligație, și ca "Nici măcar nu este acasă" - el vorbind din scară!
Pana la urmă, a oprit robineții în cauză si a deschis robineții de evacuare, dar tot timpul a vorbit urât, ne-a înjurat, a repetat ca nu are nici o obligație, apoi a bătut apropouri, într-un final spunandu-mi pe față ca este vorba despre timpul lui, sa i-l plătesc, sa-i dau o sticla de whisky, în condițiile în care el primește salariu de la asociație.
Va cer părerea, este doar un comportament de om necivilizat, sau este un abuz care poate fi atacat în mod consistent?

Mulțumesc pentru răspuns

Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:45, 26 Octombrie 2023
Dupa parerea mea problema principala este pe proprietatea dvs.
Cum dreac' sa gauresti o teava de incalzire care este din OL ce are 1-1,5mm grosime ?
Bun, l-ati anuntat pe presedinte care trebuia sa inchida robinetii - lucru, nu chiar lesne de indeplinit. Dvs. stiti cum se procedeaza, ati facut vredata aceasta manevra?
Ca v-a raspuns la modul impertinent este o alta treaba, o puteti rezolva cumva amiabil sau in mod consistent, ideea este ca s-ar putea sa-l coste functia (la viitoarele alegeri), insa si dumnealui are dreptatea lui, sa fim seriosi. Poate o fi tinut cont si de alte situatii - cine stie?
Faptul ca ... în condițiile în care el primește salariu de la asociație.. Ma mir ca abordati o asa discutie. Chiar nu vreau sa extind discutia, dar puteti sa va informati cam care este aportul dvs. lunar la indemnizatia acestuia ?
(la mine in asociatie fiecarui prioprietar i se repartizeaza nemaipomenita suma de 1 leu net/luna/apt.).
Apoi, sa stiti ca de un presedinte de as. prop. se cam "trage" din toate directiile si din acest motiv oamenii se leapada si de satana, numai sa scape de aceasta ingrata functie.
De problema respectiva nu se ocupa presedintele de asociatie ci administratorul tehnic.
Te întreb direct: to dacă ai un vecin căruia i s-a spart o țeavă, și ii curge apa ca la balamuc, ca poate și ce presiune are, și tu știi unde sunt robineții, tu spui ca nu e treaba ta și pleci?
Apoi, scuză-mă, știu ce este sa incizii și sa deschizi un robinet, probabil ca tu ai degetele prea sensibile și ti-e greu, ori ești și tu președinte și ești din aceeași categorie.

Adam Grecu a scris:

Dupa parerea mea problema principala este pe proprietatea dvs.
Cum dreac' sa gauresti o teava de incalzire care este din OL ce are 1-1,5mm grosime ?
Bun, l-ati anuntat pe presedinte care trebuia sa inchida robinetii - lucru, nu chiar lesne de indeplinit. Dvs. stiti cum se procedeaza, ati facut vredata aceasta manevra?
Ca v-a raspuns la modul impertinent este o alta treaba, o puteti rezolva cumva amiabil sau in mod consistent, ideea este ca s-ar putea sa-l coste functia (la viitoarele alegeri), insa si dumnealui are dreptatea lui, sa fim seriosi. Poate o fi tinut cont si de alte situatii - cine stie?
Faptul ca ... în condițiile în care el primește salariu de la asociație.. Ma mir ca abordati o asa discutie. Chiar nu vreau sa extind discutia, dar puteti sa va informati cam care este aportul dvs. lunar la indemnizatia acestuia ?
(la mine in asociatie fiecarui prioprietar i se repartizeaza nemaipomenita suma de 1 leu net/luna/apt.).
Apoi, sa stiti ca de un presedinte de as. prop. se cam "trage" din toate directiile si din acest motiv oamenii se leapada si de satana, numai sa scape de aceasta ingrata functie.

Mulțumesc pentru răspuns!

mira55 a scris:

De problema respectiva nu se ocupa presedintele de asociatie ci administratorul tehnic.

@mira55,o
In asociatia dvs. aveti administrator tehnic? Poate aveti vre-un mosh din com. ex. care se mai ocupa de una - de alta, dar in nici un caz - administrator tehnic. Ca ar trebui - da, dar este alta problema.
@lucian.costin
V-am raspuns la modul cel mai serios si este responsabilitatea mea pentru cele afirmate.

Nu sunt presedinte, sunt administratorul uni asociatii relativ mare - 11 blocuri, 19 scari, 504 apartamente - si ca sa intelegeti mai bine, blocurile sunt construite prin anii 1970, astfel incat, oricand se pota intampla asemenea evenimente. De obicei, asa cum incearca @mira55 sa ne explice, in toata "povestea" aceasta, nu este treaba presedintelui ci a unui cetatean care mai stie ce si cum pe la subsol, in rest, 95-98% dintre proprietari habar nu au - si poate ca au dreptate, da?
Asadar retine: v-am raspuns la modul cel mai sincer, dar nu ati priceput, ba mai mult incerci sa ma iei la mishto.
Acum, m-am lamurit - ai mai avut vreo discutie cu presedintele si acum cand te-a prins la inghesuiala, a vrut si el sa profite. Daca stii sa inchizi / deschizi un robinet pe o coloana de incalzire - uite, incearca si vii aici si ne spui cum ai reusit.
La mine, fiecare bloc/scara are o cutie de distributie a agentului termic si daca este sa am un astfel de eveniment, sunt nevoit sa inchid canelele de TUR / RETUR la tot blocul pentru ca celelalte canele (aflate in subsolul tehnic) sunt blocate pe deschis de mai mult de 25 de ani.
In alta ordine de idei, te informez ca am lucrat in industria chimica si da, cu acele degete sensibile pe care le mai am, am inchis / deschis cateva mii de robineti, de la ce de 1/4 tzoli, pana la cei de ~150de tzoli, asa ca sa lasam ironiile!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ultim etaj cu calorifere reci sau slab incalzite adrhc adrhc Buna ziua, locuiesc in Bucuresti, sector 5 la et.8 (ultimul). Dintotdeauna (10 ani) de cand locuiesc in actualul apartament caloriferele am observat ca se ... (vezi toată discuția)
Delimitare coloana comuna incalzire/responsabilitatea proprietarului leqchen leqchen Buna ziua, (incerc sa tin scurt primul meu mesaj pe acest forum) Ei: Bloc vechi, tevi vechi si ruginite, centrala proprie a blocului, fara robineti de ... (vezi toată discuția)
Refuz schimbare coloana caldura danadanutzz danadanutzz Buna ziua, Ma confrunt cu o problema cu administratorul blocului. De cand s-au facut incercarile de caldura in apartamentul meu renovat si cu toate tevile ... (vezi toată discuția)