avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Un decedat a lasat in urma datorii, cea mai apropiata ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Un decedat a lasat in urma datorii, cea mai apropiata ruda este ...

Un decedat a lasat in urma datorii, cea mai apropiata ruda este un var de gradul 2, i-a facut inmormantarea. Decedatul a lasat in urma o casa si o masina, datorii la CAR, la interlopi si probabil la banci pentru ca avea poprire pe salariu. Decedatul mai avea de impartit cu varul lui o casa care a apartinut mamei decedatului si mamei varului.

Intrebarile:

Cum afla varul cate datorii avea decedatul?
Daca datoriile depasesc valoarea proprietatilor mostenite, varul poate refuza statutul de mostenitor?
Cel mai recent răspuns: PsiClaudiu , utilizator 20:19, 26 Octombrie 2023
Si inca o completare, chiar daca accepta mostenirea si aceasta este mai mica ca valoare decat suma datorata atunci acesta, mostenitorul, nu este obligat sa acopere restul datoriei din propriile bunuri.

Adica creditorii impart bunurile de care ziceati mai sus si asta este daca cineva ramane in paguba...
Va multumesc pentru raspunsuri, am transmis informatiile mai departe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Singura, fara rude maria1956 maria1956 ce se intampla cu bunurile unei persoane decedate care nu are frati, parinti ci doar veri primaride tata iar din partea mamei verisoare ale mamei ei. (vezi toată discuția)
Tatal meu meu si fratele lui ambii in viata au avut un un var ... albin albin Tatal meu meu si fratele lui ambii in viata au avut un un var drept de mult timp decedat a carui unica fiica a decedat recent se pare fara mostenitori inclusiv ... (vezi toată discuția)
Copiii varului primar decedat la succesiune Andrei384 Andrei384 Buna seara! Ne confruntam cu urmatoarea situatie: Singurii mostenitori ai unei rude sunt verii primari ai acesteia si o matusa.Unul din acesti veri primari a ... (vezi toată discuția)