avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună. As dori sa stiu pasii in urmatoarea situatie: ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună. As dori sa stiu pasii in urmatoarea situatie: Doresc sa ...

Bună. As dori sa stiu pasii in urmatoarea situatie: Doresc sa imi construiesc o casa pe o jumatate din proprietatea parintilor mei. Unde sa apelez si care sunt pasii pentru a incepe demersurile actelor legal. ( mentionez ca parintii imi doneaza aceasta parte) Multumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 22:01, 28 Octombrie 2023
Întâi contactați un cadastrist ca să va întocmească documentația cadastrala de dezmembrare a terenului.
Apoi va adresați unui birou notarial pentru încheierea actului de dezmembrare a terenului în doua loturi, iar după intabularea acestuia, părinții va pot dona partea care va interesează.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am dezbatut succesiunea in urma decesului tatalui ... Alin1394 Alin1394 Buna ziua, Am dezbatut succesiunea in urma decesului tatalui meu. Suntem 3 mostenitori, eu (37%) ,mama (26%) si fratele (37%). Avem o proprietate pe care se ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare teren si locuinta cristinaiiacob cristinaiiacob Buna ziua! Deranjez cu urmatoarea intrebare: am cadastrul facut pentru un teren de 1200 mp si locuinta. Ma intereseaza pentru dezmembrarea terenului si a casei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! socrul meu trebuie sa faca actele pt un teren pe care ... irina_irina irina_irina Buna ziua! Socrul meu trebuie sa faca actele pt un teren pe care sunt 2 case (a lui in care locuieste si inca una in care stam noi, adica copilul lui cu ... (vezi toată discuția)