avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1246 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Am sediul social in apartament
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Am sediul social in apartament

Buna ziua!
Am urmatoarea situatie: am sediul social in apartamentul in care locuiesc, In 2016 l-am declarat ca sediu rezidential deoarece imi desfasor activitatea la terti. La registrul Comertului insa am bifat ca imi desfasor activitati proprii de birou( gen emitere facturi sau trimis mailuri, lucruri minore ) . Mentionez ca nu am trecut pe firma nici o cheltuiala cu utilitatile apartamentului. Am fost contactata recent de cei de la taxe si impozite sector 2 ca sa ma informeze ca incepand cu 2018 si pana in prezent trebuie sa-mi recalculeze impozitul pe apartament datorita acestor activitati proprii de birou. Suma este uriasa , de ordinul zecilor de mii de lei
S-a mai lovit cineva de aceasta problema ? E legal ? Si daca da, in baza caror legi sau articole din codul fiscal ?
Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 30 Octombrie 2023
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Impozit apartament romvio romvio Buna ziua, Am urmatoarea situatie cu privire la impozitul pe apartament 2016: am un apartament (impozitul este platit pana acum 50% sotul, 50% sotia) care a ... (vezi toată discuția)
Impozitare sediu cabinet individual de psihologie FPG FPG Buna seara! Am un cabinet individual de psihologie, cu sediul profesional si punctul de lucru, la aceeasi adresa, prin contract de comodat (apartamentul ... (vezi toată discuția)
Impozit sediu profesional cristivstan cristivstan Buna ziua, Am un PFA cu sediul profesional acasa. Daca nu deduc cheltuielile cu utilitatile, trebuie sa platesc impozit separat fata de cel pentru toata ... (vezi toată discuția)