avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Procedura ssm angajat nou
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Procedura ssm angajat nou

Procedura ssm angajat nou
Buna ziua, ma intereseaza daca are cineva o procedura interna de ssm pentru angajatii noi care sa cuprinda toti pasii(cine cum face) :
1. referinte la fisa de riscuri profesionale
2. programarea la medicina muncii
3. cele doua instruiri-generala si la locul de munca
4. dotarea cu EIP

Am mai multe sucursale in tara si m-ar ajuta foarte mult acest document.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:49, 2 Noiembrie 2023
In legislatie nu exista o astfel de procedura caa model. Fiecare angajator isi face o procedura proprie, avand in vedere respectarea legislatiei in vigoare.
Fisa de riscuri profesionale pe locuri de munca care se completeaza de angajator pentru lucratorii care se angajeaza are la baza materialul cu riscuri profesionale identificate si evaluate pe locuri de munca, posturi de lucru, meserii. In fisa se bifeaza riscul existent la locul de munca pentru care urmeaza a se face angajarea lucratorilor.
Programul de examinare medicala periodica se intocmeste de catre angajator impreuna cu medicul specialist de medicina muncii, de preferat pe locuri de munca. Se are in vedere HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare.
Instruirile ssm se fac strict, cu respectarea HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare.
Dotarea lucratorilor cu EIP se face in baza listei interne de EIP intocmit la nivel de firma, in functie de meseriile lucratorilorsi tinand cont de materialul cu riscuri profesionale identificate si evaluate pe locuri de munca. Se are in vedere HG nr. 1048/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare.
Simplist, o procedura ar putea contine:
-lucratorul merge pentru angajare la medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale vand asupra sa fisa cu riscuri profesionale existente la locul de munca unde urmeaza a fi angajat,
-cu fisa de aptitudine semnata de medicul de medicul specialist de medicina muncii, lucratorul merge la angajare unde se intocmesc formele de angajare,
-lucratorul se prezinta la cabinetul de instruire ssm unde se efectueaza instruirea introductiv generala de catre lucratorul ssm nominalizat prin decizia angajatorului. Se face instruira IG, se da testarea, se emite fisa de instruire individuala ssm, completata la rubrica IG si la traseul de urmat domiciliu-serviciu/ loc de munca-domiciliu.
-lucratorul merge la viitorul loc de munca unde este instruit ssm pentru locul de munca/ postul de lucru/ meseria pe care o va presta. Inainte de a fi primit sa execute lucrari, lucratorul va fi dotat cu EIP conform Listei interne de EIP intocmita de angajator pe locuri de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Echipament de protectie Adrian a Adrian a Buna ziua Care este echipamentul de protecție pentru un stivuitorist care lucrează singur in depozit,mă refer este obligatoriu sa poarte casca de ... (vezi toată discuția)
Control medical periodic mateciuc mateciuc Mai este 9obligatoriu ca medicul de medicina muncii sa treaca in fisa individuala de securitate si sanatate in munca rezultatul controlului medical periodic ( ... (vezi toată discuția)
Obligarea de a purta ochelari de protectie Azerah Azerah Intr-o multinationala ne obliga pe toti sa purtam ochelari de protectie chiar si cand lucram la claculator sau la posturi care nu sunt riscuri . Adica in toata ... (vezi toată discuția)