avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua , Dacă firma angajatoare are santiere în ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua , Dacă firma angajatoare are santiere în toată ...

Bună ziua ,
Dacă firma angajatoare are santiere în toată tara și asigura cazare, diurna ,masina de transport de la Hotel la punctul de lucru (este organizare de santier în toată regula ) , timpul petrecut în microbuz de la Hotel la punctul de lucru este timp de lucru ? Se contorizează la cele 8 ore normale? Vorbim de un traseu de 30 km ( 40 minute dus ). Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:22, 7 Noiembrie 2023
Durata de deplasare la/de la locul de munca nu întra în cele 8 ore de munca.
Conform art 111 alin 1 Codul muncii - Timpul de muncă reprezintă orice perioadă în care salariatul prestează munca, se află la dispoziţia angajatorului şi îşi îndeplineşte sarcinile şi atribuţiile, conform prevederilor contractului individual de muncă, contractului colectiv de muncă aplicabil şi/sau ale legislaţiei în vigoare.
In cauza E-11/20, Curtea de Justitie a Uniunii Europe a pronuntat, la 15 iulie 2021, o hotarare al carei dispozitiv prevede urmatoarele:

Timpul necesar petrecut in deplasare, in afara programului normal de lucru, de catre un lucrator catre un loc altul decat locul sau de prezenta fix sau obisnuit pentru a-si exercita activitatea sau atributiile in acest alt loc, astfel cum impune angajatorul sau, constituie „timp de lucru” in sensul articolului 2 alineatul (1) din Directiva 2003/88/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 4 noiembrie 2003 privind anumite aspecte ale organizarii timpului de lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timpul de lucru in timpul deplasarii Ionut ILIE Chimtotal Ionut ILIE Chimtotal Buna ziua. Sunt angajator firma din Bucuresti, program de lucru 8-16. Voi avea o echipa care se deplaseaza la Arad pentru efectuarea unor lucrari. Se vor caza ... (vezi toată discuția)
Codul muncii Marianzmv Marianzmv Buna ziua! Conform codului muncii timpul de deplasare de la sediul firmei la locatia unde se desfasoara activitatea de teren propriu-zisa se ia in calculul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. in primul rand la multi ani. pentru inceputul de an ... Achim2019 Achim2019 Buna ziua. In primul rand La multi ani. Pentru inceputul de an vin si eu cu o problema legata dr pontaj. Lucrez la o societate in domeniul telecomunicatiilor. ... (vezi toată discuția)