avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Certificat de acționar Peco
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Certificat de acționar Peco

Bună ziua. Am un certificat de acționar Peco Timiș. Cum se poate valorifica? Sau cum se procedează firma fiind preluata de OMV Petrom?
Mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 8 Noiembrie 2023
george-neagu, moderator
Dacă nu doriți sa le țineți și pentru anii următori și sa va încasați anual dividendele de la BRD, atunci puteți sa luați legătura cu un broker din zona dumneavoastră pentru a le vinde la prețul de pe bursa de valori Bucuresti.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Noiembrie 2023
george-neagu, moderator
Pe certificatul de deces al tatălui meu nu este trecut CNP . Pot sa le vând sau trebuie sa merg sa caut în arhiva ca să îl recuperez?
Nu. Dacă nu aveți dezbătută succesiunea și nu aveți trecut pe certificatul de moștenitor ca dumneavoastră sunteți moștenitoare al acestor acțiuni (si al altor câteva la cele cinci SIF-uri la care titularul mai deține actiuni) sau ați uitat sa includeți în masa succesorala toate aceste acțiuni (la Petrom și SIF-uri), trebuie sa mergeți la notar sa dezbateti succesiunea, sau sa solicitați un certificat de moștenitor suplimentar doar pentru aceste acțiuni.
Apoi cu certificatul de moștenitor luați legătura cu cei de la Depozitarul central București pentru a face integistrarea în evidente a dumneavoastră ca nou proprietar.
Și numai după aceea căutați broker. Altfel nu puteți, nu aveți niciun drept nici sa vindeți, nici sa încasați dividende.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Noiembrie 2023
george-neagu, moderator
Am înțeles. Mulțumesc frumos. O seara plăcută!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am certificatul de acționar mostenit. Viorel Popa80678@gmail.com Viorel Popa80678@gmail.com Am certificatul de acționar la peco de cînd s-au dat cam 20 de ani cam atunci cred că am luat 60 de lei mai am unul al lui maică-mea care a decedat acuma ... (vezi toată discuția)
Certificat de actionar obtinut in 1996, ce pot face cu el? lumyclau lumyclau Buna ziua. As vrea sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema- Certificatul de actionar obtinut in 1996 ce se mai poate face cu el? Eu am un Certificat la ... (vezi toată discuția)
Certificate de actionar EugeniaAnghel EugeniaAnghel Cum pot sa vand doua certificate de actionar cu numarul total de 150 actiuni? Certificatele au fost eliberate de S.C. PECO Tulcea .Va rog sa-mi spuneti daca ... (vezi toată discuția)