Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Recupere pierdere fiscala in urmatorii anii din profit

Buna seara,
In cazul unei microintreprinderi care a inregistrat pierdere dintr o investitie reprezentand spatiul comercial unde se desfasoara activitatea, a trecut la impozit pe profit,poate recupera pierderea fiscala in urmatorii anii din profitul impozabil? Cladirea este folosita la obtinrea veniturilor exact din perioada in care a intrat la impozit pe profit.
Ultima modificare: Joi, 9 Noiembrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 01:00, 10 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
da va deduce cheltuiala cu amortizarea investitiei la finalizarea acesteia .
Pierderea fiscală înregistrată în perioada în care firma a fost microîntreprindere nu este cheltuială deductibilă pentru calculul impozitului pe profit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amortizare auto microintreprindere nobelmirela nobelmirela Am infiintat o firma de taxi, am cumparat masina cu 6000 de euro. cand eram pe 16 la suta, amortizam investitia in 4 ani. de atunci pana acum a trecut doar un ... (vezi toată discuția)
Donatiile sunt deductibile la microintreprinderi? gverog gverog Buna ziua, am o intrebare referitoare la deductibilitatea donatiilor in cazul microintreprinderilor. Vreau sa donez o suma pt.un caz social si vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)
Contul 105 completat: doresc o propunere corectă din punct de vedere fiscal, pentru determinarea bazei impozabile la calculul impozitului pe venit micro balintemese balintemese Intrebare Doresc o propunere corecta din punct de vedere fiscal, pentru determinarea bazei impozabile la calculul imp. Pe venit micro. Conform Legea nr. ... (vezi toată discuția)