Cine numeste evaluator si cine plateste evaluarea in caz de executare silita imobil?
Am urmatoarea situatie : am apelat la executor pentru a recupera pensia alimentara neplatita, a fost trimisa somatia de plata si tatal nu a platit, dar a platit cheltuielile de executare executorului judecatoresc. Am facut cerere catre executor sa continue executarea cu vanzarea imobilului, dar acesta nu raspunde si mi-a spus doar telefonic ca eu trebuie sa ma ocup de evaluarea imobilului si tot eu trebuie sa platesc evaluarea imobilului in calitate de creditoare. Este corect acest lucru? Art 836 din CPP spune ca executorul trebuie sa se ocupe de evaluarea imoblului. Este total absurd eu sa caut evaluator si sa il si platesc. Va rog o parere, multumesc!
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Ce suma are tatal de platit? Nu are salariu?
Dacă imobilul trebuie evaluat dvs trebuie sa avansați aceste cheltuieli și le veți recupera de la debitor.
Executorul precis colaborează cu evaluatori, nu am mai auzit ca trebuie sa aduceți dvs.
Are salariu in strainatate, am de recuperat peste 5 mii euro.
Asa mi-a spus ca eu trebuie sa numesc evaluator, dupa multe insistente sa continue executarea. Problema e ca tatal a platit cheltuielile de executare executorului, dar creanta fata de mine nu. De aceea executorul nu mai are chef sa continue executarea :(
Schimbare executor
annnamm
Buna ziua ! Vreau sa imi spuneți ce as putea sa fac in situatia urmatoare:
Mama a câștigat un proces împotriva tatălui meu (acestia sunt divortati). In ... (vezi toată discuția)