avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Lipsa contractului de voluntariat
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Lipsa contractului de voluntariat

Care este sanctiunea in cazul unui ONG ce nu intocmeste contract de voluntariat cu persoanele ce presteaza activitati de voluntariat in cadrul sau? Exista vreo amenda contraventionala aplicabila?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 19:11, 15 Decembrie 2023
Nu exista sanctiuni in Legea 78/2014 ... sesizati Inspectia Muncii sau Ministerul Muncii pentru un punct de vedere referitor la sitatia expusa.
daca e vorba de o asociatiei si sunt membri ai asociatiei se poate considera ca nu intra sub incidenta legislatiei de voluntariat ca au OG 26/2000 si calitatea de membru ca temei juridic pentru a activa neremunerat. Atlfel ar trebui sa aiba. Risca sa se considere ca era munca nedeclarata si acolo sunt sanctiuni aspre, ca poate fi greu sa demonstrezi ca intentia reala era sa lucreze voluntar, nu sa fie ceva platit ( la negru). Daca exista dovezi ca a fost clara intentia de a lucra volutnar doar ca nu s-au facut formele necesare, scapi de riscul de a se considera munca nedeclarata, care are sanctiuni specifice si foarte aspre, dar daca nu ai contract de voluntariat probabil nu eixsta si "fisa de protectie a volutnarului" si poti fi sanctionat foarte aspru pe baza legislat2iei de SSM si SU... in plus, ITM neavand in Legea 78/2014 sanctiuni specifice, de obicei "ia la bani marunti" entitatea controlata pana ii gaseste ceva....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, Întrebarea mea este cum poți instrui ssm/su ... ssm su ssm su Bună ziua, Întrebarea mea este ...cum poți instrui ssm/su angajatii care fac activități de voluntariat, respectiv arheologi, prin fișă colectivă ... (vezi toată discuția)
Voluntariat moonprincess moonprincess Buna ziua, Am demarat de curand procedurile de infiintare ale unui ONG si am nevoie de o clarificare in ceea ce priveste legea voluntariatului. Suntem 4 ... (vezi toată discuția)
Perioada inactiva intre doua locuri de munca? legal, cum ma afecteaza? mihneaandrei mihneaandrei Buna ziua In urma cu cativa ani, intre doua locuri de munca am avut putin peste 1 an de inactivitate (deci neplata somaj, sanatate, CAS) in care am dorit sa ... (vezi toată discuția)