Buna, am nevoie sa-mi deschida si mie cineva creierul pt ca nu gasesc exact unde scrie cum se acorda diurna; adica am o nedumerire: in cazul in care angajatul e in deplasare 12 ore pot sa-i acord integral diurna? am gasit un articol pe Internet in care scria ca daca in prima si in ultima zi de deplasare are 12 ore, beneficiaza de toata diurna. M-ar ajuta mult sa stiu reglementarea unde apare asta.
interesante raspunsurile pentru diruna, in general la firme se acorda in jur de 17-18 ron pe zi, dar pentru soferii care lucreaza pe tir si se deplaseaza in strainatate unde as putea gasi informatii despre diuna.
Legat de diurna pe extern, gasesti in HG 518/1995 plafoanele de diurna si cazare. HG 518 are ultima modificare din 2004..., deci sa te asiguri ca ai ultima varianta a diurnelor.
Poate cineva sa-mi spuna: in caz ca cineva e in deplasare o perioada mai scurta de 12 ore,e legal sa-i acorzi 50% din diurna si sa ti-o inregistrezi ca si cheltuiala deductibila?
la lege scrie ca oricarei fractiuni de zi mai mica de 12 ore ii corespunde 50% * diurna deductibila(26.3 ron)...iar tot ce este peste 12 ore se considere o zi
V-as ruga sa-mi spuneti care lege prevede ca se poate acorda 50% din val diunei pentru o deplasare care dureaza mai putin de 12 ore, pentru ca eu nu gasesc acest articol.
Va multumesc!
Decontari
14
am si eu o problema urgenta va rog mult.....seful meu a plecat in strainatate in delegatie si a cerut la plecare 100 euro. Cum firma nu are cont in valuta a ... (vezi toată discuția)
Acordare diurna
SSFF
Buna seara,
Va rog mult sa imi spuneti daca o firma care trimite personal sa lucreze in UE (sau in alta localitate din tara) si asigura angajatilor ... (vezi toată discuția)