avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de handicap
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de handicap

Buna ziua. De curand am fost diagnosticata cu Hiperacuzie de perceptie bilaterala medie spre profunda care necesita proteze auditive. Intrebarea mea este daca ma incadrez la vreun grad de handicap si daca as putea sa iau pensie de handicap. Specific ca am 24 de ani si sunt studenta! Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Florentina Mihaela , utilizator 20:30, 2 Februarie 2010
Da. Pentru ca boala a aparut pana la varsta de 26 de ani. Depinde in ce grad de handicap va incadrati.
Cititi Anexa la Ordinul nr. 762/1992/2007 din 31.08.2007 pentru aprobarea criteriilor medico-psihosociale pe baza carora se stabileste incadrarea in grad de handicap, publicata in Monitorul Oficial nr. 885 bis/2007. O gasiti pe net sau puteti solicita o copie la sediul Monitorului Oficial.
Am gasit aceasta informatie tot aici pe forum prin bunavointa unei doamne care a vrut sa ajute pe cei cu astfel de probleme.
Si cititi si legea nr. 448/2006.
Ultima modificare: Marți, 2 Februarie 2010
Florentina Mihaela, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie handicap deeafily deeafily Buna ziua! Am fost diagnosticata cu Limfom Hodgkin. Cineva mi-a sugerat sa imi fac pensie de handicap.As vrea sa stiu daca in cazul acestei boli am dreptul la ... (vezi toată discuția)
Lista cu bolile care se incadreaza la un grad de handicap mihaela1971 mihaela1971 am un tataie care are fibroza pulmonara oare se incadreaza la vreun grad de handicap? (vezi toată discuția)
Pensia de invaliditate grad i magnifiq magnifiq Buna ziua! Am si eu o rugaminte va rog,as dori si eu sa stiu ce persoane beneficiaza de pensia de invaliditate grad I sau care sunt bolile care intra in ... (vezi toată discuția)