avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... indemnizatie handicap
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

indemnizatie handicap

Buna ziua! Am fost diagnosticata cu Limfom Hodgkin. Cineva mi-a sugerat sa imi fac pensie de handicap.As vrea sa stiu daca in cazul acestei boli am dreptul la o pensie(indemnizatie) de handicap si daca se poate sa imi spuneti si ce demersuri si acte sunt necesare pt a o obtine. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Florentina Mihaela , utilizator 20:05, 2 Februarie 2010
deeafily a scris:

Am fost diagnosticata cu Limfom Hodgkin. As vrea sa stiu daca in cazul acestei boli am dreptul la o pensie(indemnizatie) de handicap (....)

Am remarcat ca, in ultimul timp, tot mai multe persoane intreaba "am afectiunea X, pot beneficia de o pensie / indemnizatie?". Noi nu suntem medici ca sa va putem raspunde la aceasta intrebare, putem doar sa va dam raspunsuri la modul general, in functie de datele precizate de dvs.

Incadrarea in grad de handicap se face potrivit prevederilor Legii nr. 448/2006, de catre comisia de evaluare a persoanelor cu handicap.
Accesati acest link:
[ link extern ]

Incadrarea in grad de invaliditate pentru a beneficia de pensie de invaliditate se face potrivit Legii nr. 19/2000, de catre comisia de expertiza medicala. Numai medicul dvs. poate sa va dea trimitere catre aceasta comisie.

Multa sanatate! :)

Gabriela Pintea
Va multumesc pt lamuriri. Nu stiam cum sa ma adresez, abia azi am aflat de aceasta posibilitate de a avea o indemnizatie de handicap, de la o persoana care a avut aceasta boala in urma cu 3 ani si m-a sfatuit sa incerc sa imi depun dosar pt obtinerea acestui drept. Va multumesc!
Cititi Anexa la Ordinul nr. 762/1992/2007 din 31.08.2007 pentru aprobarea criteriilor medico-psihosociale pe baza carora se stabileste incadrarea in grad de handicap, publicata in Monitorul Oficial nr. 885 bis/2007. O gasiti pe net sau puteti solicita o copie la sediul Monitorului Oficial.
Am gasit aceasta informatie tot aici pe forum prin bunavointa unei doamne care a vrut sa ajute pe cei cu astfel de probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de handicap madalina1986 madalina1986 Buna ziua. De curand am fost diagnosticata cu Hiperacuzie de perceptie bilaterala medie spre profunda care necesita proteze auditive. Intrebarea mea este daca ... (vezi toată discuția)
Pensia de invaliditate grad i magnifiq magnifiq Buna ziua! Am si eu o rugaminte va rog,as dori si eu sa stiu ce persoane beneficiaza de pensia de invaliditate grad I sau care sunt bolile care intra in ... (vezi toată discuția)
Lista cu bolile care se incadreaza la un grad de handicap mihaela1971 mihaela1971 am un tataie care are fibroza pulmonara oare se incadreaza la vreun grad de handicap? (vezi toată discuția)