avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1541 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Familie fără copii! La decesul unuia dintre soți ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Familie fără copii! La decesul unuia dintre soți ...

Bună seara! Familie fără copii! La decesul unuia dintre soți cine vine la moștenire? De poate face testament pt. Soțul supraviețuitor? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 03:53, 18 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Alături de soțul supraviețuitor vin la moștenire părinții celui decedat, dacă mai sunt în viata și frați. Este vorba de clasa a II-a de moștenitori - ascendenti privilegiați și colaterali privilegiați.
Da, se poate face testament în favoarea soțului. Părinții, ascendenti privilegiați, sunt și moștenitori rezervatari și ar putea ataca testamentul dacă încalcă rezerva succesorală.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu doar că se poate, dar este chiar preferabil să existe testamente (reciproce) în cazul soților, dacă niciunul dintre ei nu are descendenți (din căsătorie sau din afara ei). Sau ... mai sunt și alte acte ce pot fi luate în considerare (de întreținere, de exemplu).
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Noiembrie 2023
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In caz de deces, cui revin bunurile mele? MC_COSTIN MC_COSTIN AS VREA SA STIU , IN CAZ CA EU SI SOTUL MEU MURIM, CUI REVIN BUNURILE NOASTRE? NEAVIND COPII, MA GANDESC CA PARINTILOR?SAU SOCRILOR? (vezi toată discuția)
Regim matrimonial moștenirea bunurilor bună ziua vă rog tare mult să mă ajutați ... 13Alin13 13Alin13 Moștenirea bunurilor Bună ziua vă rog tare mult să mă ajutați cu informație . Sunt căsătorită , iar după căsătorie am încheiat cu soțul o ... (vezi toată discuția)
Pentru mostenire ContSters158452 ContSters158452 Au decedat niste unchi care la randul lor aveau 2 imobile si nu aveau copii.Eu din partea matuse-i sunt ruda de gradul 1 .Dupa decesul lor cele 2 imobile s-au ... (vezi toată discuția)