avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... curiozitate citatie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

curiozitate citatie

am o curiozitate, in cazul in care primesti o citatie ( sa fi chemat la interogatoriu sau declaratii la politie etc) si se pierde la cutia postala sau o lasa in usa si se pierde etc, in aceste cazuri se va eminte o noua citatie sau vei fi contactat de politie la usa sau telefonic in 2-3 luni de zile de cand s a pierdut prima citatie? adica aflii cumva daca erai chemat la interogatoriu sau declaratii in 3 luni, in cazul in care repet , s -a pierdut prima citatie ?
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 12:51, 22 Noiembrie 2023
Buna ziua, daca citatia se pierde dar a fost legal transmisa, se considera valabila si ca ati luat la cunostinta de ea. In aceste conditii, nu este obligatorie emiterea unei noi citatii si vi se pot aplica sanctiuni: amenda, aducere cu madat, etc.
legal transmisa adica trebuie sa fie semnata de cel in cauza care este citat ? (altfel , daca citatia este lasata undeva la usa sau cutia postala si se pierde fara sa fie semnata de cel care este citat) se va emite o noua citatie? sau daca trec 6 luni de exemplu, cel care este citat afla de la politie sau cine se ocupa cu astfel de citatii ca a fost citat si trebuie sa se prezinte la declaratii/interogatoriu etc?
Buna ziua, nu. Legal traqnsmisa inseamna inclusiv lasata la cutia postala. Este responsabilitatea dvs. sa va asigurati ca primiti documentele. In rest, ar trebui sa ne expuneti cazul dvs. concret pentru ca aceste situatii ”ipotetice” sunt prea ambigue pentru un raspuns exact.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de citare Sunrunner Sunrunner \"Citatia se semneaza de cel care o emite.Ea se inmaneaza de agenti anume desemnati sau prin intermediul serviciului postal.Inmanarea se face personal celui ... (vezi toată discuția)
Citatie prezentare la politie - legalitate citare georgiana83 georgiana83 am gasit azi in usa o citatie de la politie pe numele meu pt a ma prezenta la o anumita sectie. citatia nu are nici o stampila . este valabila citatia? (vezi toată discuția)
Din martor faptuitor chucho chucho Am dat o declaratie de martor intr-un caz penal in urma unei citatii. Acum sunt chemat la politie in calitate de Faptuitor. Cum procedez? Ma prezint la ... (vezi toată discuția)