avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere abuziva In data de 5 Iul 2022 am fost ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere abuziva In data de 5 Iul 2022 am fost concediat in ...

Concediere abuziva
In data de 5 Iul 2022 am fost concediat in baza a 3 decizii simultane
1. Avertisment pentru presupusa avariere a auto de serviciu
2. Penalizare 10% pe 3 luni pentru presupuse neconformități in execuție
3. Desfacere contract de munca pentru presupuse absente nemotivate
Am câștigat la CA Brasov anularea deciziilor 1 și 3
Prin decizia instanței am fost reintegrat in munca cu plata salariilor și tuturor drepturilor banesti din perioada suspendării CM
Au trecut 15 zile de la cererea de plata adresată angajatorului
In a 16 zi am primit o convocare prin care sunt chemat in legatura cu decizia 2 pe motiv ca datorez angajatorului un prejudiciu egal cu valoarea ce ar fi trebuit sa o plătească acesta mie conf hotărârii instanței
Rog un punct de vedere
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:34, 22 Noiembrie 2023
Buna ziua, la o prima vedere o penalizare de 10% din veniturile salariale aferente unei perioade de 3 luni, nu are cum sa fie dpdv matematic egala cu plata drepturilor salariale aferente suspendarii CM. Puteti sa puneti in executare hotararea judecatoreasca si sa contestati decizia prin care vi s-au calculat penalizarile. Angajatorul nu are decat sa faca contestatie la executare si sa invoce compensatia, situatie in care veti clarifica cuantumul prejudiciului pretins de acesta.
Acea valoare trebuie sa aiba o justificare reala ..convocare la ce ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare decizii ContSters145982 ContSters145982 :)am nevoie de un raspuns ,va rog! am fost implicat intr-un litigiu de munca in calitate de contstator al desfacerii contractului de munca indisciplinar,in ... (vezi toată discuția)
Retinere din indemnizatie concediu medical anyaa anyaa Buna ziua, In cazul in care un salariat este toata luna in concediu medical si are o imputatie pe care o plateste in rate se poate retine din indemnizatia ... (vezi toată discuția)
Acordarea despagubirilor in cazul in care salariatul nu mai doreste reintegrarea ( art. 80 alin.3 codul mucnii) viorell2004 viorell2004 Prin hotararea instantei a fost anulata decizia de concediere, instanta dispunand reintegrarea salariatului si plata despagubirilor de la data concedierii ... (vezi toată discuția)