avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... contabilitate ONG (asociatie)
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

contabilitate ONG (asociatie)

4 membrii fondatori doresc sa infiinteze o asociatie (ong), iar in acest an - 2010, asociatia nu va avea activitate ( eventual va incasa cotizatia de la membrii).

As ruga frumos specialistii in domeniu sa ma ajute cu raspunsul la intrebarea: ce fel de contabilitate trebuie sa tina asociatia, eventual detalii asupra formularelor care trebuie depuse la finante si la ce date, si daca este posibil ca presedintele sa tina contabilitatea tinand cont ca nu are studii superioare economice.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: la_raisa , utilizator 14:52, 9 Martie 2010
Va recomand sa cititi ordinul nr 1969/2007privind aprobarea reglementărilor contabile pentru persoanele juridice fără scop patrimonial
Contabilitatea este in partida dubla , in partida simpla pot tine contabilitatea numai asociatiile de locatari si unitatile de cult sau cele care au prevazut expres in actul de infiintare acest lucru.
Trebuie sa depuneti la finante daca aveti salariati, D010 - termen 31.01.2010 pt depunerea si plata semestriala a taxelor si impozitelor pe salarii
- d100 la 6 luni
- bilant anual sau nu daca tinetiti contabilitate in partida simpla (cu aprobare de la ANAF)
- d300 (daca e cazul) trimestrial sau lunar in functie de CA din anul anterior......si restul ca la orice alta SC
Contabilitatea trebuie tinuta de o persoana cu studii economice angajata in acest scop sau puteti apela la un contabil autorizat sau expert contabil cu care sa incheiati un contract de prestari servicii . presedintele organizatiei nu poate tine contabilitatea ong -ului in primul rand datorita incompatibilitatii atributiilor. Mult succes.
Mulţumesc şi eu...
Aş dori doar să mai întreb - dacă ştiţi cumva - că D101 se depune de o asociaţie care a fost înfiinţată în decembrie 2009, neavând încă activitate şi neavând deloc activităţi economice. La finanţe n-am primit răspuns.
Mulţumesc încăodată.
Buna ziua,
as avea cateva intrebari:
- contabilitatea la un ONG o poate tine viepresedintele, daca are studii economie absolvite?
- am citit ca pana in 15 martie trebuie depus formularul 204 la finante; bilantul pt anul 2009, are data limita de depunere, sau se depune odata cu formularul 204?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma de insolventa declaratii adriana_ramona adriana_ramona As vrea sa stiu daca in cazul firmelor care se ocupa cu insolventa contabilitatea este aceiasi cu a celortalte SC? Adica se depune D300, D100, D101, bilant? (vezi toată discuția)
Declaratie profit 2010 LifeRider LifeRider Pentru un ong care are si activitate economica, ce declaratie fiscala trebuie depusa pentru anul 2010 (ong-ul e infiintat in august 2010) si pana cand? 25 ... (vezi toată discuția)
Contabilitate ong , la 30 iunie ? ROCAR ROCAR Va rog explicati ,daca pt un ong nou infiintat ,trebuie sa depunem ceva ( ce ? ) la adm. financiara , la 30 iunie. avem cateva cheltuieli cu infiintare ... (vezi toată discuția)